IT&C, Stiri

Facebook a cumpărat WhatsApp cu 19 miliarde de dolari

Cinci alternative la serviciul de mesagerie WhatsApp

watsapp (7)

Ieri, serviciul WhatsApp a fost cumpărat de Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari. Dacă sunteţi din categoria celor care nu sunt de acord cu influenţa Facebook, e bine să ştiţi că există şi alte servicii cu aceleaşi opţiuni ca WhatsApp, poate chiar mai atrăgătoare.

Threema se prezintă ca “Seriously secure mobile messaging” şi este făcut de elveţieni. Serviciul are un sistem de criptare “end-to-end” care promite ca numai cel care trimite şi cel care primeşte mesajul să poată accesa datele vehiculate. De curând, au făcut disponibilă şi funcţia de conferinţă. Minusul este că încă nu există atât de mulţi utilizatori. Aplicaţia costă 1,79 Euro pentru iOS şi 1,60 pentru Android. Pentru Windows Phone, încă nu este disponibilă.

Line este o aplicaţie dezvoltată de japonezi care oferă chiar mai multe opţiuni decât WhatsApp. Trimiţi mesaje, fotografii, clipuri şi poţi suna gratuit. Ai mai multe “emoticons” decât pe WhatsApp, dacă eşti amator de expresii virtuale. Aplicaţia este gratuită.

Viber este un serviciu care nu te forţează la un ID de utilizator, numărul de telefon este suficient. La fel ca şi pe WhatsApp, poţi trimite mesaje, imagini, mesaje vocale şi apeluri telefonice, însă calitatea vocii nu este extraordinară. În schimb, aplicaţia este gratuită şi pe iOS, şi pe Androis şi pe WIndows Phone.

Skype, unul dintre cele mai populare servicii din ultimii ani, este un serviciu dezvoltat de Microsoft şi este folosit cu precădere pe desktopuri şi laptopuri. Dacă ţi-l instalezi pe smartphone, îl poţi folosi foarte uşor şi ca serviciu de mesaje. Un minus ar fi că trebuie să îţi faci un ID de utilizator şi că numărul celor care îl folosesc este în scădere.

eBuddy XMS e un serviciu care îţi reuneşte mai multe aplicaţii de messenger, de la Yahoo, Facebook, Google şi altele. Chiar dacă serviciul în sine nu este foarte popular, atunci când te înregistrezi, îţi sunt preluate contactele de pe toate reţelele. Aplicaţia este gratuită doar în primul an.