Facebook
Featured, IT&C

Facebook caută să angajeze 10.000 de programatori din UE

Facebook a anunțat că angajează 10.000 de programatori din Uniunea Europeană. Compania deținută de Mark Zuckerberg va recruta specialiști în special din Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia. Aceștia vor fi angajați pentru a dezvolta conceptul metavers.

Cuvântul „Metaverse” este alcătuit din prefixul „meta” care înseamnă „dincolo” şi tulpina „vers” care vine de la „univers”, ceea ce analog, s-ar traduce prin „dincolo de univers”. Acesta este folosit de cele mai multe oripentru a descrie conceptul unei viitoare transformări a internetului.

Facebook va începe din luna septembrie să finanțeze cu 50 de milioane de dolari proiectul său de realitate augumentată. Dezvoltarea conceptului este plănuită pe o perioadă de cinci ani.

„Această investiţie în noi locuri de muncă reprezintă un vot de încredere în puterea industriei europene şi în potenţialul talentelor programatorilor proveniţi din uniune. Europa este extrem de importantă pentru Facebook”, au declarat printr-un comunicat oficialii companiei.