Featured, IT&C

Facebook a făcut o întelegere cu poliția pentru a găsi o cale de a recunoaște mai ușor atacurile armate

Facebook își antrenează inteligența artificială cu ajutorul poliției britanice. Filmările realizate de camere video purtate de polițiști vor ajuta programele de inteligență artificială ale Facebook să recunoască atacurile armate în clipurile video postate pe rețeaua de socializare.

Facebook a semnat un parteneriat cu Poliția Metropolitană din Marea Britanie pentru a primi acces la filmările realizate cu camerele montate pe echipamentul polițiștilor. În schimb, site-ul de socializare va oferi poliției gratuit camerele video.

Compania americană va folosi filmările realizate în timpul antrenamentelor polițiștilor pentru a dezvolta algoritmii care să poată detecta postările care conțin atacuri armate.

Facebook vrea astfel ca programele sale de inteligență artificială să depisteze și să elimine cât mai rapid imaginile postate de atacatori pe rețeaua de socializare. Totodată, sistemele sale vor putea învăța să facă distinția între violența reală și cea din filme sau jocurile video. Astfel, segmentele video din filme și jocuri nu vor mai fi eliminate din cadrul rețelei sociale ca urmare unei confuzii a sistemelor sale informatice.

Decizia vine după ce gigantul IT a fost criticat după atacul din această primăvară de la Christchurch, din Noua Zeelandă, deoarece clipurile cu imagini din timpul violențelor au fost disponibile pe rețeaua de socializare timp de mai multe săptămâni. Reprezentanții companiei au spus că o parte a problemei a fost că nu a avut suficient conținut video pentru a-și antrena inteligența artificială.

Compania condusă de Mark Zuckerberg se află deja în negocieri și cu autoritățile din Statele Unite pentru a obține filmări realizate cu camerele polițiștilor la antrenament.

Cercetătorii din domeniul inteligenței artificiale spun însă că ar putea dura mulți ani până ce proiectul va da rezultate.

facebook, politie, atac armat, atacuri armate , lumea digitala