Life, Stiri

Fă-ţi timp şi îngrijeşte-ţi părul acasă!

Măşti cu fructe pentru un păr strălucitor

masca_par_2e220317a0

Poţi avea cel mai frumos păr. Important e să ai grijă de el săptămânal. Iar dacă foloseşti tratamente naturale, cu siguranţă, nu vei da greş. Vei avea un păr revitalizat, sănătos, cu un aspect sublim.

Lămâie

Ai nevoie de sucul de la o lămâie şi de un iaurt gras (peste 2 % grăsime). Amestecă-le şi întinde masca obţinută pe părul abia spălat şi ud. Las-o pe păr timp de 15 minute. Clăteşte abundent cu apă şi usucă-ţi părul, însă fără să foloseşti placa sau uscătorul. Iaurtul este un balsam excelent, care îţi va face părul să strălucească, iar sucul de lămâie neutralizează

calcarul din apă.

Zmeură

Amestecă 200 g de zmeură, două linguri de ulei de măsline şi un gălbenuş de ou. Masca obţinută se aplică pe păr şi se lasă timp de 20 de minute. Apoi clateşte-l şi spală-l, cum procedezi în mod obişnuit.

Portocală

E nevoie de două portocale, şase linguriţe cu miere şi o banană. Se amestecă sucul de portocale cu mierea şi cu miezul de banană, pasat. Se aplică toată compoziţia pe păr şi se masează bine cu buricele degetelor. Acoperă-ţi capul cu un prosop şi lasă masca să acţioneze 60 de minute. Apoi spală-te pe păr, ca de obicei. Dacă rămân bucăţele de fructe, nu-ţi face griji. Îndepărtează-le cu ajutorul unui pieptene cu dinţii deşi, iar după aceea limpezeşti bine.

Exotic

Pune într-un blender miezul unui pepene galben, un avocado, o jumătate de banană, o lingură ulei de germeni de grâu şi o lingură de iaurt. Dacă vrei un efect mai puternic, poţi adăuga şi conţinutul unei capsule de vitamina E. Aplică pe păr tot acest amestec şi lasă-l 20 de minute. Apoi spală bine şi clăteşte.