Social, Stiri

Extremism maghiar în România: “Tricolorul vlah a dispărut, iar roşul, albul şi verdele drapelului maghiar a revenit acolo unde îi este locul”

Pe pagina de Facebook a grupării extremiste maghiare “Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate” (Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom) a fost publicat o serie de imagini în care unul dintre membri organizaţiei acoperă o bornă vopsită în culorile tricolorului românesc cu cele ale steagului Ungariei.

18491839
Acţiunea a fost apreciată ca un “act de patriotism remarcabil” îar mesajul transmis a fost că “tricolorul vlah a dispărut iar culorile drapelului maghiar au revenit acolo unde le este locul”.

“Membrii organizaţiei “Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate”şi-au petrecut vacanţa de vară în Ţinutul Secuiesc, iar dacă tot se aflau acolo, manifestând un patriotism remarcabil, au făcut ordine.   
În Ţinutul Secuiesc se găsesc borne kilometrice în stare deplorabilă, motiv pentru care le-au vopsit.
Tricolorul vlah a dispărut, iar roşul, albul şi verdele drapelului maghiar a revenit acolo unde îi este locul.
Maghiarii nu au lăsat de izbelişte Ţinutul Secuiesc! NU, NU, NICIODATĂ!”, au notat membri organizaţiei pe pagina de Facebook.   

Urmăritorii paginii de Facebook au remarcat cu admiraţie gestul comis, comentând acţiunea extremiştilor.
“O treabă frumoasă, dar e prea puţin interes pentru această cauză. Ar trebui să mergem acolo, să cumpărăm case, să ne însurăm şi să facem mulţi-mulţi copii maghiari!”, “Mulţumim! E foarte bine să vedem aşa ceva!”, “Aşa a fost, aşa să rămână!” şi “Mulţumim! Trăiască Ungaria Mare!”, sunt unele dintre comentariile postate la fotografiilor.

18491838

Imaginile au fost postate pentru prima dată pe pagina de Facebook a postului de radio “Sfânta Coroană”, localizarea foarte precisă a bornelor neputând fi făcută până acum,
Tânărul prezent în fotografii, care a vopsit bornele, poartă un tricou cu însemnele grupării “Mişcarea Tineretului din cele 64 de Comitate”.  

Credem că sunt suficiente elemente pentru ca organele statului să se autosesizeze în acest caz şi să ia măsurile impuse de lege. Măcar acum!