O altfel de călătorie este posibilă la Cluj-Napoca, unde este organizată o expoziție interactivă, cu sprijin oferit de NASA.

Curioșii pot testa mai multe simulatoare, folosite de astronauți înainte de misiuni. Iar exponatele, replici, dar și originale, stârnesc interesul copiilor și adulților deopotrivă.

Iar cei care visează la Luna de pe cer au ocazia măcar să atingă o bucată din aceasta. Cei care testează acest simulator au ocazia să intre în pielea unui astronaut ajuns într-o situație dificila – pierderea controlului asupra navei.

Vizitatorii pot experimenta și emoția primilor pași făcuți pe Marte. Astronauții care o să ajungă pe Marte se antrenează pe un astfel de simulator gravitațional. Practic, așa te simți când păşești pe Planeta Roșie.

Cu ajutorul realității virtuale, adulți și copii deopotrivă se pot bucura de o călătorie în spatiu.

Expoziție, botezată “Space în the City”, este organizata în Cluj-Napoca în parteneriat cu NASA și cu Centrul Spațial și de Rachete din Statele Unite ale Americii.

Botond Istvándi, director expozție Space in the City: “Copiii se grăbesc la simulatoare, adulții, în schimb, apreciază mai mult zona de expoziție. E un complex de educație, dar și de antrenament pentru cei care doresc să vadă cum se antrenează viitorii astronauți. Avem și o surpriza. Urmează să vina în premiera în Romania, direct de la NASA, este deja în tranzit, vehiculul lunar, Lunar Rover, o replică.”

Curioșii sunt așteptați să pornească pe urmele astronauților până pe 16 mai. Prețul unui bilet începe de la 35 de lei și poate fi cumpărat și de pe internet. În plus, vă puteți alege un interval pentru vizitare, astfel încât să evitați aglomerația.