International

Explozie soldată cu 105 morți și 300 de răniți! Vezi ce s-a întâmplat

 2 Vizualizari totale,  2 Vizualizari azi

105 persoane au murit şi peste 350 au fost rănite în urma unei explozii și a unui incendiu puternic ce a avut loc în faimosul templu Puttingal Devi din Paravur, în statul Kerala (sudul Indiei). Totul a pornit de la niște materiale pirotehnice care au explodat după ce o artifică a căzut în locul unde se aflau depozitate.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=mfdmXXLZ-yE]
Imediat, armata indiană a trimis patru elicoptere şi două avioane pentru a ajuta la operaţiunile de evacuare a răniţilor şi pentru a transporta echipe medicale din diverse regiuni ale ţării pentru a trata răniţii, a informat Ministerul Apărării din India într-un mesaj postat pe Twitter. Premierul indian Narendra Modi va călători de la New Delhi la Kerala pentru a evalua situaţia, cu un avion care va avea la bord şi o echipă de medici specializată în marii arşi.
Premierul indian Narendra Modi a descris accidentul drept ”un şoc dincolo de cuvinte”.

Când s-a produs incendiul, în zonă se aflau aproximativ 15.000 de oameni – în majoritate femei şi copii ce asistau la un eveniment religios şi la spectacolul pirotehnic.

Potrivit presei locale, focul a izbucnit în jurul orei locale 3:30 a.m. (sâmbătă, 22:00 GMT), în timp ce oamenii sărbătoreau cu artificii, din cauza unei scântei care a căzut peste o clădire adiacentă în care erau depozitate materiale pirotehnice, unele dintre ele extrem de puternice.

Explozia a fost atât de puternică încât numeroase case pe o rază de o jumătate de kilometru au fost avariate.

blank