Explozie
Actualitate

Explozie în România! Tragedie cumplită în această dimineață. 4 oameni au murit

Explozie urmată de incendiu! S-a produs o tragedie în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea, după o explozie urmată de incendiu la magistrala de gaz din zona Autostrăzii A7. Patru oameni au murit, iar cinci au fost răniți.

S-a produs o explozie urmată de un incendiu în noaptea de miercuri spre joi, în localitatea Călimănești, județul Vrancea. Forțele de intervenție s-au deplasat imediat la fața locului cu autospeciale de stingere cu apă și spumă.

S-a produs o explozie urmată de un incendiu în județul Vrancea

O explozie a avut la o magistrala de gaze s-a produs în localitatea Călimănești, județul Vrancea, la o magistrală de gaze, aflată pe un șantier de lucru de pe autostrada A7.

Potrivit informațiilor apărute în urma tragediei, evenimentul a fost soldat cu 9 victime. Din acestea, patru au fost găsite carbonizate, fiind declarate decedate. Alte cinci victime transportate au fost duse cu ambulanțe la CPU Adjud cu arsuri pe corp.

La fața locului au fost angrenate mai multe forțe de intervenție:

. șase autospeciale de stingere cu apă și spumă ISU Vrancea;
. o autospecială transport personal și victime multiple;
. patru ambulanțe SMURD;
. două autospeciale de stingere de la SVSU Mărășești;
. cinci ambulanțe SAJ.

„Va trebui să vedem dacă proiectantul a prevăzut în proiect această conductă, existența ei, adâncimea ei. Se spune că era la o adâncime de doar 30 cm. Trebuie mers pe firul fiecărui risc care a declanșat această deflagrație”, a declarat Nicușor Halici, prefectul județului Vrancea, la Digi24.

Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime
Două elicoptere SMURD de la București și Galați au asigurat transportul a două dintre victime de pe Aeroportul Bacău la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, respectiv Spitalul Clinic de Urgență București.

De asemenea, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ de 500 de metri în jurul zonei afectate. Echipele de intervenție au lucrat la localizarea incendiului.

Totodată, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert. Planul roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 3:30.

Echipajele de intervenție au rămas active pentru investigarea completă a cauzelor și gestionarea consecințelor incendiului. Incendiul a fost lichidat ulterior.

„În proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-alert. Planul Roşu de Intervenţie a fost dezactivat la ora 3:30, iar echipajele de intervenţie rămân active pentru investigarea completă a cauzelor şi gestionarea consecinţelor acestui incident”, a transmis DSU.

blank