Actualitate, Featured

EXPLOZIE în PNL, după anunțul lui Crin Antonescu! Vasile Blaga și-a depus candidatura pentru europarlamentare

Fostul lider al PNL, Vasile Blaga, a declarat, marți pentru MEDIAFAX, că și-a depus dosarul pentru o candidatură la alegerile europarlamentare din mai 2019, după ce ex-președintele liberal, Crin Antonescu, a făcut un anunț similar, scrie Mediafax.

„Așa cum a decis Consiliul Național, am depus dosarul. Să vedem. M-am înscris. Deocamdată urmăm procedurile partidului”, a afirmat Vasile Blaga, marți pentru MEDIAFAX.

 

Întrebat ce părere are despre candidatura lui Crin Antonescu la europarlamentare, Blaga a răspuns: „E o candidatură foarte bună și eu mă bucur că și-a depus și dânsul candidatura pentru europarlamentare. Are multe de spus în politică. E un om cu multă experiență și sigur că are ce spune la Bruxelles”.

Chestionat dacă se așteaptă să deschidă lista candidaților PNL la europarlamentare, alături de Crin Antonescu și Ludovic Orban, fostul lider liberal a replicat: „Mi-am depus candidatura. Mai este termen. Sunt mulți colegi care doresc. Probabil vor fi foarte mulți colegi care în continuare candidaturile, pentru că termenul este 1 octombrie. Deci este devreme. Vor fi evaluate de către conducerea partidului și sigur că dacă vor considera colegii că este un plus pentru bătălia dificilă care va fi prima de anul viitor. Atunci sigur că vom merge mai departe”.

Tot marți, fostul președinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că și-a depus documentația pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare. Această depunere a fost făcută ca simplu membru al formațiunii. Soția sa, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida.

Ludovic Orban, a declarat, referitor la înscrierea lui Crin Antonescu în cursa pentru alegerile europarlamentare, că se bucură că fostul lider liberal a luat decizia și că susține candidatura acestuia.

„În ceea ce mă privește am spus că mă bucur că a luat această decizie și că susțin candidatura domniei sale”, a declarat Ludovic Orban, într-o intervenție telefonică, marți la Realitatea Tv.

 

Întrebat dacă ar fi de bun augur ca Antonescu să deschidă lista PNL la europarlamentare, Orban a răspuns: „De ce nu? Nu mă determinați să dau declarații. Vor decide forurile statutare. Avem o procedură care va fi respectată și vom decide în conformitate cu ea”.

La Consiliului Național al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018.

 

 

 

 

 
blank