Situație fără precedent la PSD Iași. Cu doar cinci săptămâni înaintea alegerilor parlamentare, șase candidați de pe listele la Camera Deputaților și Senat, spun surse politice, s-au retras din competiție.

„E pentru prima dată în existența partidului când, după validarea listelor, șase candidați ai PSD Iași se retrag. Cum perioada de înscriere este închisă, aceștia nu pot fi înlocuiți, deci PSD Iași va participa la alegeri cu o listă incompletă. Este rușinos”, a declarat o sursă din interiorul filialei Iasi a PSD, scrie Reporter de Iași.

O parte dintre primari au anunțat chiar că vor boicota alegerile parlamentare, adică nu vor face campanie pentru noua listă a PSD-ului . „Aceste retrageri de pe listă ale lui Pănescu, Boișteanu, Șerbescu, Apintiliesei, Balanişcu, Cruceanu sunt semnalul clar că taberele din PSD nu au căzut la pace. Deși gruparea «Ostaficiuc» a încercat să transmită mesaje de unitate și să-și facă «pârtie» către primarii din județ, se pare că deocamdată nu a reușit să-i înduplece pentru a susține în alegeri lista de candidați pe care Ciolacu a impus-o cu forța la Iași”, a menționat, sub rezerva anonimatului, un alt membru al filialei.