Necenzurat

Exista dragoste la prima vedere?

Exista dragoste la prima vedere?

blankDe cate ori n-am citit in carti de dragoste, n-am vazut in filme, nu ni s-a povestit despre dragostea la prima vedere? Fata se impiedica, ii scapa ce are din mana, iar baiatul instinctiv o ajuta, dupa aceea este de ajuns o privire si se indragostesc iremediabil. Basmic nu? Dar oare chiar exista dragostea la prima vedere?

Cum iti dai seama ca te indragostesti la prima vedere?

Cartile spun ca inima iti bate tare, de parca ti-ar iesi din piept, simti “fluturasi” in stomac care nu se mai satura sa zboare,ai pupilele dilatate si palmele transpirate, nu mai vezi altceva in jur si nu mai tii cont de nimeni si de nimic decat de persoana care este cauza indragostirii tale subite. Ar putea fi numit un moment ireal, un moment unic in viata.

Dar daca este doar un moment de pura atractie si nimic mai mult?

Nu putem sa cunoastem o persoana dupa 5 minute, personalitatea lui nu ni se dezvaluie intr-un timp atat de scurt, asa ca risti ca persoana de care te-ai indragostit la prima vedere sa nu fie chiar asa cum ti-ai imaginat, dupa ce incepi sa o cunosti. Multi confunda dragostea la prima vedere cu atractia fizica, deoarece astazi exista o linie foarte fina intre cele doua. Statistic vorbind, aparenta fizica e primul element care conteaza cand cunosti pe cineva.Este adevarat ca sunt sute, poate mii de cupluri care afirma ca s-au indragostit la prima vedere si care duc o viata fericita impreuna. Pana si tatal psihanalizei, Sigmund Freud a spus ca starea de a fi indragostit se poate compara cu momentele de hipnoza. Cand esti indragostit devii o persoana umila, servila, ascultatoare, docila atunci cand vine vorba de persoana iubita ca doar vezi perfectiunea din cealalta “jumatate”.

Dragostea adevarata are nevoie de timp pentru a se naste, dar cu ajutorul “indragostirii la prima vedere”, aceasta se dezvolta mult mai repede si poate naste o frumoasa poveste de dragoste de spus la copii si nepoti.

Maria Marinescu

blank