Actualitate, Stiri

Exclusiv! Mişcarea Legionară a depus astăzi plângere penală împotriva premierului Victor Ponta

 Motivul?! ”Instituţiile României promovează simboluri fasciste”

serban
Şerban Suru

Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru, a depus astăzi la Parchetul General, plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a tuturor demnitarilor implicaţi în introducerea pe stindardele, uniformele şi documentele oficiale ale României a unor simboluri fasciste. Acest lucru contravine Ordonanţei 31/2001, art. 4 şi se pedepseşte cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani.

 

Sigla IGPR
Sigla Inspectoratului General al Poliţiei Române are însemnul fasciei în dreptunghiul din stânga, sus a imaginii

Despre ce este vorba? Mişcarea Legionară a fost ameninţată săptămâna trecută, de Crin Antonescu, că va fi scoasă în afara legii, prin modificarea Ordonanţei 31/2002. Sâmbătă, Şeful Mişcării Legionare, Şerban Suru, a anunţat într-o conferinţă de presă că va contraataca această măsură, pentru a demonstra că ordonanţa este greşită din start.

sigla IJP Gorj
Sigla Inspectoratului Judeţean al Poliţiei Gorj are reprezentat foarte clar simbolul fasciei, în centru

”Nu se poate pedepsi o oganizaţie, o comunitate sau un popor pentru ceva ce au făcut în trecut unii membrii ai ei. De asemenea, nu se pot scoate în afara legii semne şi simboluri doar pentru că ar fi fost folosite în trecut drept embleme pentru fapte reprobabile. Nu se judecă semne, partide, comunităţi, ci faptele persoanelor. Ca să fac demonstraţia acestei aberaţii, voi depune luni, la Parchetul General, plângeri penale împotriva premierilor şi demnitarilor sub a căror administrare s-a folosit pe emblema Ministerului de Interne un simbolul antic numit „fascia”, care a devenit apoi, în perioada interbelică şi în timpul războiului, stema, simbolul Partidului Naţional Fascist al lui Mussolini. Conform Ordonanţei 31/2002, cei responsabili de faptul că Instituţiile României promovează simboluri fasciste fac puşcărie între 3 luni şi 3 ani. Vorbim în primul rând, din 2002 încoace, de premierii Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc, Mihai Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta. Sunt implicaţi, de asemenea, toţi şefii Ministerului de Interne şi toţi poliţiştii care au purtat şi poartă acest simbol din 2002 încoace. Astfel, ori vor intra toţi la puşcărie, ori se va renunţa la acest tip de legislaţie aberantă, care nu mai judecă faptele oamenilor, ci desene şi denumiri”, a spus Şeban Suru.

steagul italian cu fascie a lui mussolini
Steagul Italiei cu fascia lui Mussolini

Menţionăm că fascia este un mănunchi de nuiele de mesteacăn, legat cu o curea, având la mijloc, în partea superioară, o secure, care era purtat de lictorii care îi însoţeau pe unii magistraţi romani din Roma antică.

steagul partidului national fascist al lui mussolini
Steagul Partidului Naţional Fascist al lui Mussolini

Acest simbol antic al justiţiei a fost preluat de Mussolini în simbolistica Partidului Naţional Fascist şi apare pe steagul partidului şi al Italiei fasciste.