Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

Exclusiv! Martorul cheie din cazul lui Ionuţ: “Copilul urla în gura mare că vrea la bunică”

Bărbatul surprins pe camerele de supraveghere că l-a însoţit pe fratele lui Ionuţ a fost audiat la Parchet

DSC_5772

Octavian Sandu, bărbatul surprins pe camerele de supraveghere că l-a însoţit înapoi la bunică pe fratele lui Ionuţ, copilul ucis de câinii maidanezi în apropierea parcului Tei, nu a vrut să facă declaraţii presei la ieşirea de la audieri. El a transmis că va comunica tot ce are de spus prin intermediul avocatului, Marius Şocae.

“Copilul urla în gura mare că vrea la bunica. Era speriat, l-am găsit pe stradă”, a declarat în exclusivitate Octavian Sandu pentru expresspress.ro.

În rest, declaraţiile privind audierile sale la Parchet, au fost prezentate de avocatul său, care a spus că declaraţiile au durat puţin peste o oră şi au avut loc în prezenţa avocatului Marius Şocae.

“Andrei a fost predat bunicii, bunica l-a întrebat de ce a plecat, apoi micuţul a avut un al doilea acces de plâns, fiind ininteligibil”, a precizat avocatul bărbatului.

Avocatul martorului-cheie a explicat traseul parcurs de clientul său, până la momentul descoperirii lui Ionuţ. După ce bărbatul l-a predat pe micuţ bunicii, el a plecat în căutarea celui de-al doilea frate, Ionuţ, care era dispărut. Pentru că bunica nu avea la dispoziţie un număr de telefon mobil, martorul cheie a făcut schimb de numere de telefon cu paznicul parcului.

Singurele declaraţii pe care le-a făcut Octavian Sandu, luni, la ieşirea de la Parchet, au fost că l-a găsit pe fratele lui Ionuţ pe stradă şi l-a dus în Parcul Tei, iar după discuţia cu bunica a aflat că mai este un copil care s-a pierdut.

Bărbatul care l-a dus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei, a fost audiat luni, în calitate de martor, la Parchetul instanţei supreme. Octavian Sandu a spus, la ieşirea din Parchet, că în 2 septembrie l-a văzut pe fratele lui Ionuţ pe stradă, care era speriat, l-a luat şi l-a dus în Parcul Tei, unde era bunica lui. Acesta a mai spus că a aflat că mai este un copil care s-a pierdut în momentul în care l-a dus pe fratele lui Ionuţ în parc, la bunica acestuia.

Bărbatul a fost surprins de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie, când l-a adus pe fratele lui Ionuţ şi a vorbit cu un agent de pază pentru a o găsi pe bunica acestuia.

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei în 2 septembrie, înainte ca Ionuţ Anghel să fie găsit mort, au fost difuzate joi în presă. Ionut Anghel şi fratele lui de şase ani au fost surprinşi în timp ce se jucau şi aleargau pe o alee din parc, bunica acestora nefiind în înregistrare.

La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte câteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieşirea din parc. În jurul orei 11.30, Ionuţ a fost găsit ucis de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

După apariţia în presă a imaginilor, procurorul care investighează cazul a dispus ridicarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei. (I.G.)