O afacere, oricare ar fi mărimea ei sau cât de dezvoltată ar fi, are nevoie de o evidență exactă a evoluției sale. Cunoașterea datelor financiare în amănunt este de real folos, mai ales în cazul business-urilor care doresc să mențină un anumit nivel competitiv.

Numărul celor care nu acordă importanța cuvenită elementelor ce vizează contabilitatea este unul crescut. De aici pornesc și cele mai multe nereguli, ce se conturează în cele din urme în eșecul respectivelor afaceri, chiar dacă inițial au avut un potențial enorm.

Cauzele eșecurilor mici, mijlocii sau foarte dezvoltate sunt corelate în mare parte cu o serie de aspecte precum: active fixe prea mari, cheltuieli de exploatare peste măsură, dificultăți legate de stocuri, de efectuare a plăților etc.

Un ajutor de încredere vis a vis de servicii de contabilitate Suceava le oferă celor interesați Contabilitate-Suceava.com. Este vorba despre o echipă dedicată, cu experiență și cunoștințe de specialitate. Aceștia sunt conștienți de faptul că sistemul de evidență contabilă trebuie să fie unul credibil și totodată simplu, că trebuie să furnizeze informațiile corecte, detalii necesare pentru a lua decizii ce conduc orice business spre succes.

Evidențele contabile și aspectele vizate de specialiști

Cu toate că sunt de real folos managerilor, evidențele contabile trebuie să reprezinte o preocupare pentru inițiatorul afacerii, să vizeze scopul acesteia. Iată care sunt caracteristicile specifice sistemului de evidență contabilă după care lucrează specialiștii Contabilitate Suceava.

 • Abordare simplă

 • Utilizare facilă

 • Informații prompte și exacte

 • Funcții eficiente proiectate strategic

 • Evoluție vizibilă a afacerii

Ceea ce oricine poate observa la ora actuală este că evidența contabilă, dar și tot ce ține de domeniul contabil este de neînlocuit. Se referă strict la afaceri și dictează succesul acestora.

Pentru că sistemele de producție în general au cunoscut o evoluție extraordinară, a apărut particularizarea acestora, dar totodată și a sistemelor geografice, respectiv a celor socio-economice. Și fenomentul globalizării constituie un factor ce influențează identificarea unui model contabil valabil internațional. Referitor la variantele acestuia nu se va face nici o mențiune, însă pot fi solicitate lămuriri experților.

Există, în mare spus, două forme de contabilitate – cea de gestiune și cea financiară. Aceasta din urmă este specialitatea experților Contabilitate Suceava și se referă la furnizarea de informații corecte, precise și sigure după nevoia celor ce conduc afaceri.

Iată care sunt aspectele în care echipa oferă ajutor specializat celor interesați cu privire la evidența contabilă, pe baza unui contract încheiat.

 • Întocmirea corectă a documentelor de contabilitate primară

 • Îndrumare în situații diverse

 • Înregistrarea de documente de natură primară

 • Preluarea documentelor de la sediul firmei în cauză

 • Depistarea documentelor lipsă și solicitarea acestora

 • Consiliere cu privire la inventarul obligatoriu ce trebuie efectuat anual

 • Efectuarea rapoartelor suplimentare pe care conducerea societății le poate solicita

 • Refacerea evidenței contabile

 • Ajutor în dobândirea unui certificat de atestare fiscală

 • Realizarea de raporturi lunare ce vizează activitatea firmei și situația financiar – contabilă a acesteia

 • Reglarea fișei de plătitor

 • Reprezentare în fața controalelor fiscale

 • Realizarea registrului de casă, a bonurilor, nirurilor, dar și a evidenței ce vizează lista clienților și a furnizorilor

Desigur că specialiștii pot oferi în caz de nevoie și alte servicii suplimentare. Acestea pot să vizeze întocmirea, respectiv certificarea sau depunerea unui bilanț contabil, realizarea de situații financiare prin raportare semestrială, a unor declarații fiscale, dar și efectuarea calculelor ce vizează taxele pe care afacerea trebuie să le plătească statului.

Contabilitate Suceava se remarcă prin competența de care dă dovadă ori de câte ori îi sunt solicitate serviciile, dar și promptitudinea și eficiența cu care le prestează. De asemenea, acești specialiști pot oferi și servicii care vizează realizare de registre inventar, cartea mare, totodată să trimită ordine de plată, atunci când acestea au un termen ce trebuie respectat sau care este impus de legile în vigoare.

Desigur că aria de activitate a echipei este una vastă. Cei interesați pot descoperi ramurile în care aceștia dețin cunoștințele și certificarea necesară pentru a oferi ajutor specializat. Găsesc în serviciile oferite un ajutor de nădejde chiar și cei care doresc să realizeze evidențe contabile corezpunzătoare, dar și persoanele interesate de alte servicii prestate cu maximum de eficiență, tot din sfera contabilității.