Social, Stiri

EVACUARE cu SCANDAL în centrul Capitalei. Zeci de oameni s-au luat la bătaie cu jandarmii

Evacuare cu scandal în Centrul Vechi al Capitalei. 27 de familii de romi sunt evacuate, luni dimineaţă, din mai multe imobile din Sectorul 3, informează România TV. Clădirile au fost revendicate şi câştigate de proprietar, care vrea acum să le dărâme.

scandal_38024600

Şapte imobile de pe o stradă din Centrul Vechi, în care locuiesc 27 de familii, aproximativ 100 de persoane, urmează a fi dărâmate. Clădirile au fost câştigate în instanţă de proprietar.

Mai multe echipaje de jandarmi, poliţişti locali şi mascaţi de la Inspectoratul General de Poliţie s-au deplasat la faţa locului şi încearcă să îi ţină pe locatari la distanţă. Unele persoane care au fost violente au fost deja reţinute de oamenii legii.

Locuitorii acelor imobile spun că actele executorului judecătoresc sunt ilegale. Mai mult, executorul a avut nevoie de protecţia jandarmilor pentru a putea intra în casă.

Oamenii sunt nemulţumiţi de această decizie a proprietarului. În imobile locuiesc familii de romi care au câte 5, 6 copii. Mai mult, aceştia susţin că nu au unde să se mute.

Câţiva tineri s-au urcat pe acoperişurile caselor pentru a protesta. Unii spun că au cu ei butelii cu gaz şi ameninţă că aruncă în aer casele.