Actualitate

Euro 2016 în pericol. Uite ce pregătește Statul Islamic

SUA a emis o alertă de călătorie prin intermediul căreia îi avertizează pe cetăţenii americani asupra riscului unor potenţiale atacuri teroriste în Europa. Printre posibilele ținte indicate de americani sunt indicate, obiective turistice, restaurante şi evenimente de anvergură, precum EURO 2016 la fotbal.

”Îi alertăm pe cetăţenii Statelor Unite cu privire la riscul unor potenţiale atacuri teroriste pe întreg teritoriul Europei, având drept ţintă evenimente majore, obiective turistice, restaurante, centre comerciale şi mijloace de transport”, se menţionează în avertismentul de călătorie.

”Numărul mare de turişti care vizitează Europa în lunile de vară va oferi ţinte mai numeroase pentru teroriştii care plănuiesc atacuri în locuri publice, în special la evenimente mari”, mai subliniază Departamentul de Stat.

În alerta de călătorie se menţionează că Franţa va găzdui EURO 2016 la fotbal între 10 iunie şi 10 iulie şi că guvernul de Paris a prelungit starea de urgenţă, decretată după atentatele din 13 noiembrie, până la 26 iulie, pentru a acoperi şi Turul Franţei la ciclism (2-24 iulie).

”Stadioanele EURO 2016, zonele pentru fani şi evenimentele neoficiale de vizionare a turneului în Franţa şi în alte ţări din Europa reprezintă ţinte potenţiale pentru terorişti, la fel ca alte evenimente sportive de anvergură şi zone de adunări publice în Europa”, adaugă Departamentul de Stat.