ETC: Context economic „provocator” va duce la o iarnă dificilă pentru
Actualitate

ETC: Context economic „provocator” va duce la o iarnă dificilă pentru sectorul turistic european, datele pentru o mare parte din regiune indicând deja începutul unei recesiuni ușoare.

Comisia Europeană de Turism (ETC) suține că inflația ridicată, un factor-cheie care stă la baza perspectivelor sumbre ale iernii

Evaluarea pesimistă a fost făcută în timpul întâlnirii a peste 30 de organisme de turism de la Praga pentru a participa la adunarea generală a Comisiei Europene de Turism (ETC).

ETC preconizează că inflația ridicată, un factor-cheie care stă la baza perspectivelor sumbre ale iernii, va avea un impact asupra redresării turismului pe mai multe fronturi.

Organizațiile naționale de turism prezente la eveniment au discutat despre modul în care consumatorii de pe piețele cheie se așteaptă să se confrunte cu niveluri de inflație „mai mari pentru mai mult timp” și cu rate ale dobânzii în creștere.

Acest lucru va eroda venitul disponibil și va reduce posibilitățile de a face cheltuieli discreționare, întârziind redresarea în domeniul călătoriilor.

În același timp, companiile aeriene și industria hotelieră se vor confrunta cu presiuni continue asupra prețurilor, din cauza prețurilor ridicate ale energiei și a costurilor mai mari ale forței de muncă, care se vor repercuta asupra consumatorilor prin creșterea tarifelor.

ONT au fost de acord că este esențial ca rapoartele de cercetare ale ETC să urmărească îndeaproape încrederea consumatorilor și sentimentul de călătorie în Europa și pe piețele cheie, pentru a adapta oferta turistică și activitățile promoționale care să răspundă preocupărilor majore ale călătorilor.

Cel mai nou membru al ETC, Agenția de Stat pentru

Dezvoltarea Turismului din Ucraina (SATD), a participat pentru prima dată pentru a oferi detalii despre modul în care sectorul turistic ucrainean face față războiului.

Conflictul din Ucraina a provocat o redresare inegală a turismului în Europa

Cele mai mari scăderi ale sosirilor de turiști au fost înregistrate în statele baltice și în țările din Europa de Est care se învecinează cu Rusia sau Ucraina, înregistrând încă scăderi de aproximativ 40% în comparație cu sosirile de dinainte de pandemia din 2019.

Activitățile comune de marketing planificate, cofinanțate de UE, care prezintă destinațiile europene și explorează noi piețe pentru a înlocui turiștii ruși, vor fi prioritatea principală pentru a aborda această problemă.

Președintele ETC, Luis Araujo, a declarat: „Ne-am angajat să ne asigurăm că sectorul european al călătoriilor trece cu succes peste impactul global care se anunță la orizont în anul care vine.

„Pe parcursul pandemiei, sectorul turismului s-a dovedit a fi rezistent și foarte adaptabil.

„Pe măsură ce suportă noi provocări, am mereu încredere că turismul european va continua să evolueze, adoptând noi soluții de călătorie durabile și digitale”.

blank