Vladimir Putin nu se aștepta
International

Este șoc total la Kremlin! Lovitura la care Vladimir Putin nu se aștepta

Vladimir Putin are parte de o nouă lovitură! Ministerul britanic al Apărării a informat recent că sprijinul din partea opiniei publice ruse pentru războiul din Ucraina „scade substanțial”.

Este șoc total la Kremlin! Lovitura la care Vladimir Putin nu se aștepta. Informațiile transmise de Ministerul Apărării din Marea Britanie arată că 55% dintre ruşi sunt favorabili tratativelor de pace cu Ucraina, în timp ce doar 25% susțin că sprijină continuarea războiului.

„Cu Rusia improbabil să obţină succese majore pe câmpul de luptă în următoarele câteva luni, menţinerea unei aprobări chiar tacite a războiului, în rândul populaţiei, va fi probabil tot mai dificilă pentru Kremlin.

Datele arată că 55% dintre ruşi sunt favorabili tratativelor de pace cu Ucraina, doar 25% afirmând că sprijină continuarea conflictului”, a explicat Ministerul Apărării din Marea Britanie, care citează media ruse, transmite agenţia DPA.

Potrivit sursei menționate, aproximativ 80% dintre ruşi susţineau la începutul războiului ceea ce Kremlinul numeşte „operaţiune militară specială” în Ucraina.

De la începutul războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării publică date ce au drept scop să contracareze informaţiile difuzate de Rusia legate de conflict. Moscova acuză Regatul Unit că duce o campanie de dezinformare.

Decizia luată recent de forțele ruse

În altă ordine de idei, amintim că forțele ruse au decis să retragă din circulație moneda națională a Ucrainei în teritoriile din regiune aflate sub ocupație. Astfel, ucrainenii vor fi obligați să plătească în ruble rusești atât în magazine, cât şi facturile la utilități, conform informațiilor transmise de RBC.

De asemenea, așa-numitul guvern al separatiştilor din Luhansk a stabilit noi tarife la utilități în raioanele recent capturate Severodonețk, Lisiceansk și Kreminna, informează administrația ucraineană din regiune.

Invadatorii au furnizat apă doar unor locuinţe în septembrie-octombrie, însă, potrivit noilor reguli, „toată lumea trebuie să plătească retroactiv, începând cu luna iulie”.

„În multe locuinţe, nu au furnizat deloc, aşa cum se întâmplă, de exemplu, în Lisiceansk. Dar cum ar putea oamenii să plătească, din moment ce salariile ajung doar la ‘elite’? Oamenii nu au reușit încă să înțeleagă nimic şi deja datorează ceva Rusiei”, a transmis Administrația Militară Regională Luhansk.

Pe de altă parte, partizanii ucraineni au încetinit procesul de livrare a proviziilor destinate trupelor ruse din prima linie, în regiunea est-ucraineană Lugansk. Potrivit guvernatorului Serhi Haidai, partizanii au dat foc unor echipamente importante, fără de care aprovizionarea ocupanţilor ar dura două-trei săptămâni.

blank