Vladimir Putin
International

Este sfârșitul lui Vladimir Putin! Veste cruntă despre liderul de la Kremlin: Doar atât poate supraviețui

Este sfârșitul lui Vladimir Putin! Vestea cruntă despre liderul de la Kremlin a venit de la un mare istoric din România, specializat pe politica internă și externă a Federației Ruse. Iată ce s-ar putea întâmpla cu Vladimir Putin.

Vladimir Putin va fi înlăturat de la conducerea statului dacă Armata Rusiei va pierde războiul din Ucraina
Istoricul Armand Goșu susține că zilele lui Vladimir Putin la conducerea Rusiei sunt numărate. Potrivit spuselor sale, la fel ca toți ceilalți liderii care au condus Rusia înaintea sa, Vladimir Putin trebuie să livreze rezultate bune, victorii, altfel va fi îndepărtat de la conducerea statului. În cazul regimurilor politice precum cel condus de Vladimir Putin, „schimbarea nu se produce în momentul în care oamenii ies în stradă.”

Din punctul lui de vedere, în prezent, Vladimir Putin încearcă să transmită populației ideea că Rusia este atacată, că Rusia este victima Occidentul și încearcă să mobilizeze populația pe modelul anului 1941.

„Principalul semn este faptul tipul de construcție al regimului politic de la Moscova. Un regim Putin nu poate suporta înfrângerea, înfrângerea militară. Putin poate supraviețui la Kremlin atâta vreme cât este victorios. O înfrângere militară în momentul în care ajunge să fie considerată înfrângere de către publicul din Rusia i-ar mina întregul regim. Deocamdată, suntem într-o logică de război.

Putin încearcă să transmită populației ideea că Rusia este atacată, că Rusia este victimă. Nu este atacată de Ucraina, ci este atacată de Occident și încearcă să mobilizeze populația pe modelul 1941. Ce a făcut Stalin atunci? O întreagă țară se ridică la luptă împotriva fascismului, dar fasciști sunt și în Ucraina. Evident, Putin spune că a atacat Ucraina ca să denazifice Ucraina.

Deci, deocamdată, populația din Rusia nu reacționează pentru că e în plasa propagandei rusești și pentru că e pur și simplu atitudinea publicului din Rusia care publică… care e nepăsător la ce se întâmplă. Acest dezinteres, această lehamite manifestată de public sigur este foarte păcătoasă, dar în cazurile cum e Putin, cum sunt alte regimuri de tipul acesta, schimbarea nu se produce în momentul în care oamenii ies în stradă”, a explicat celebrul istoric.

Regimul politic din Rusia se va schimba numai când va ceda elita

„Haideți să comparăm, pentru ascultători, cu Ceaușescu. Au ieșit în stradă oameni pe Valea Jiului – în 77, au ieșit zece ani mai târziu la Brașov. Cum a picat regimul Ceaușescu? Abia în momentul în care la nivelul elitei comuniste din România, la nivelul Serviciilor Secrete, structurilor militarizate s-a produs acea ruptură, acea trădare. Elita a cedat. Asta se așteaptă acum în cazul Rusiei”, a spus Armand Goșu în cadrul unui interviu acordat pentru Europa FM.

Potrivit informațiilor publicate pe site-ul oficial al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din București, domenii de interes şi cercetare ale lui Armand Goșu sunt:

. politica internă și externă a Federației Ruse;
. evoluții politice și diplomatice în spațiul ex-sovietic;

. storica politică a Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS);
. relații româno-sovietice/ruse.

blank