Featured, Life

Este bine să faci sex? 9 beneficii surprinzătoare

Sexul nu reușește doar să unească două persoane care simt o atracție fizică, ci prezintă mai multe beneficii pentru corp, suflet și minte. Descoperă care sunt acestea.
1. Întărește sistemul imunitar
Cei activi sexual se recuperează mai rapid după o boală, spune dr. Yvonne K. Fulbright, expert în sănătatea sexuală. Persoanele care fac sex au niveluri mai ridicate de anticorpi care apără organismul de microbi și viruși.

2. Stimulează libidoul
Nu prea ai chef de sex? Ei bine, chiar sexul îți stimulează libidoul. La femei, relațiile intime ajută la lubrifierea vaginală, mărirea fluxului de sânge și a elasticității, ceea ce face contactul mult mai plăcut.

3. Îmbunătățește controlul vezicii urinare
Un pelvis puternic este important pentru evitarea incontinenței urinare, afecțiune care se manifestă la aproximativ 30% dintre femei, la un moment dat în viață. Sexul este ca un antrenament pentru mușchii pelvieni. Orgasmul provoacă contracții în acei mușchi și îi întărește.

4. Scade tensiunea arterială
Cercetările sugerează o legătură între sex și scăderea tensiunii arteriale.

5. Arde calorii
Sexul este tot o formă de exercițiu. Cu siguranță nu va înlocui banda de alergare, dar nici nu e ca și cum ai sta degeaba. Actul sexual consumă aproximativ cinci calorii pe minut, cu patru calorii mai mult decât atunci când te uiți la TV.

6. Reduce riscul de atac de cord
Pe lângă faptul că e o modalitate foarte bună de a crește ritmul cardiac, sexul ajută la menținerea în echilibru a nivelului de estrogen și testosteron.

7. Alină durerile mentruale
Înainte de a apela la aspirină, ce zici de o partidă de sex? În timpul orgasmului se eliberează un hormon care ridică pragul de durere. Stimularea fără orgasm poate ajuta, de asemenea. Stimularea vaginală poate ameliora durerea cronică de picior, de spate sau chiar durerile menstruale.

8. Îmbunătățește somnul
Dacă suferi de insomnie sau adormi greu, sexul te poate ajuta să fii mult mai relaxată după orgasm, când se eliberează hormonul prolactină, responsabil de senzația de relaxare și somnolență.

9. Te scapă de stres
Apropierea fizică de persoana iubită poate calma stresul și anxietatea. Excitarea sexuală poate stimula stima de sine și fericirea, de asemenea. Sexul nu este doar o rețetă pentru o viață sănătoasă, ci și pentru una fericită.