Featured, Life

Este bine sa bei apa din propria fantana. Iata 5 motive

Este bine sa bei apa din propria fantana. când iei decizia de a te muta la casă, departe de aglomerația din oraș, te gândești la beneficiile pe care ți le va aduce această schimbare. Liniște, spațiu, libertate, confort și chiar sănătate. Da, viața la casă poate fi mult mai sănătoasă și echilibrată datorită oportunităților pe care le ai la îndemână. Pe lângă momentele de relaxare de care te poți bucura în aer liber, ai ocazia să mănânci fructe și legume mai sănătoase, crescute în grădină sau să bei apă naturală, direct din propria fântână.

Este bine sa bei apa din fintina cu un puț de alimentare cu apă, care este util atât pentru activitățile casnice, cât și ca sursă de apa potabilă de calitate. Însă, pentru a fi sigur că rezultatul este cel așteptat, apelează la firme specializate în foraje de puțuri, iar pe lângă execuție, vei beneficia de servicii de consultanță și garanție de până la 5 ani. Dacă încă mai stai pe gânduri, descoperă 5 avantaje ale unui puț forat în curte.

Apă gratuită, costuri inexistente
Iată primul și poate, cel mai important, avantaj al unei fântâni proprii. În afară de costurile instalării, nu există alte cheltuieli alocate consumului de apă. Practic, indiferent de câtă apă consumi, nu trebuie să îți mai faci griji în privința cheltuielilor. Dacă faci un calcul pe termen lung, ținând cont că spălatul vaselor înseamnă un consum de 50 litri, iar pentru o baie se consumă, în medie, 500 litri de apă, vei observa că poți economisi sume importante de bani cu un puț instalat în propria curte.

Te menții sănătos
Spre deosebire de apa de la robinet, tratată pentru a deveni potabilă, apa din fântână nu trece prin filtrare chimică înainte de consum, păstrându-și gustul deosebit și puritatea naturală. Nefiind nevoie de tratare împotriva contaminărilor, apa din puț nu își pierde mineralele și alte substanțe nutritive în urma procesului de filtrare naturală, iar acestea contribuie la menținerea sănătății corpului atât prin înghițire, cât și prin contactul cu pielea.

Ai o sursă continuă de apă potabilă
Aparent, apa este o resursă inepuizabilă, de aceea, cei mai mulți oameni nu conștientizează importanța ei. Asta până când apare un factor perturbator, care întrerupe alimentarea cu apă și declanșează panica în rândul locuitorilor din marile orașe. Când ai propria fântână, aceste probleme dispar în totalitate. Nu depinzi de alți furnizori, iar probleme ce țin de infrastructura utilităților publice nu te afectează. Tu ai câtă apă ai nevoie, în orice moment, direct de la sursă de sub casa ta.

Beneficiezi de apă proaspătă în orice moment
Știi momentele acelea în care ți-e foarte sete și abia aștepți să bei un pahar cu apă rece, dar ai uitat să pui sticla în frigider? Când ai o fântână proprie în curte uiți cu totul de ele și nu îți rămâne decât să de bucuri în orice moment de gustul răcoritor al apei naturale. Nu neglija, însă, testarea apei din fântână de două ori pe an, pentru a te asigura de calitatea superioară a acesteia.

Contribui la protecția mediului
Având în vedere că îmbutelierea apei potabile necesită o mulțime de materii prime, unele degradabile în sute de ani, instalarea unui puț de alimentare cu apă este soluția ideală dacă încurajezi comportamentul eco-responsabil. Pe de-o parte, legătura cu natura este mult mai puternică atunci când știi că bei apă din pământul de sub tine, iar pe de altă parte, reduci cantitatea de plastic generată de cumpărarea apei potabile din magazine.

După ce ai aflat toate aceste avantaje, e timpul să te și bucuri de ele. Cum? Renunță la rețeaua publică și înființează-ți o sursă proprie de apă. Ai nevoie de o autorizație pentru puțuri și de ajutorul unei echipe cu experiență, care pe lângă sfaturi și recomandări pentru alegerea unei soluții potrivite, îți oferă garanția debitului de care ai nevoie și a apei limpezi, fără impurități.