Erdogan
International

Erdogan se ia la trântă și cu ONU, în ajutorul teroriștilor palestinieni

Președintele turc Erdogan vrea „reformarea” Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite, în încercarea sa de a-i ajuta pe teroriștii palestinieni.

Președintele Turciei, Recep Tavyip Erdogan, a solicitat reformarea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite.

Erdogan condamnă SUA că se opune unei rezoluții de încetare focului în Fâșia Gaza din partea Israelului, pentru a-i ajuta pe teroriștii palestinieni să se regrupeze.

Erdogan vrea reformarea ONU

Liderul de la Anakara mai spune: „Cererea Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite de încetare a focului este respinsă doar de vetoul SUA. Este aceasta dreptate?”.

Erdogan a participat recent la o conferință pentru drepturile omului la Istanbul, raportează Reuters.

Erdogan

Turcia nu renunță la avioanele F-16

Recep Tayyip Erdogan a condiționat aderarea Suediei în funcție de protocolul de aprobare pentru vânzarea aeronavelor de luptă f-16, Turciei.

Totodată, sprijinul acordat SUA Israelului în lupta contra teroriștilor palestinieni Hamas complică și mai mult situația.

Președintele Turciei negociază aderarea Suediei în cadrul alianței NATO de pe o poziția de forță. În schimbul ridicării dreptului de veto, liderul de la Ankara a solicitat Congresului american aprobarea simultană a vânzării de avioane F-16, Turciei.

Liderul turc joacă tare

Liderul turc a condiționat aderarea Suediei în funcție de protocolul de aprobare pentru vânzarea aeronavelor de luptă f-16, Turciei. Totodată, sprijinul acordat SUA Israelului în lupta contra militanților Hamas complică și mai mult situația.

„Canada nu discută despre Suedia decât în legătură cu camerele pe care vrem să le achiziţionăm pentru dronele noastre. Statele Unite spun acelaşi lucru. Spuneţi că veţi lua măsuri cu privire la problema F-16 după adoptarea de către Congres. (…) Faceţi-o simultan şi în mod solidar cu ceea ce vă revine şi Parlamentul nostru va lua decizia necesară”, a declarat şeful statului turc, Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan, război total cu Netanyahu

Turcia critică vehement operațiunea de lichidare a teroriștilor palestinieni din Gaza și spune că Nethanyahu va fi judecat ca un criminal de război.

Erdogan îl compară pe Netanyahu cu Slobodan Miloșevici, fostul președinte al Iugoslaviei. Acesta a fost judecat la Haga pentru genocid, crime împotriva umanității și crime de război.

blank