Featured, International

“Era o destrăbălare totală acasă la Hugh Hefner!”. Boerescu, dezvăluiri de la chefurile Playboy

Numele lui Dan Silviu Boerescu va fi mereu legat de cel al revistei “Playboy” România, la şefia căreia a renunţat, după 11 ani, în 2010. Publicistul l-a întâlnit pe Hugh Hefner, fondatorul imperiului Playboy, de două ori: în 2000 şi în 2006. Poveştile de atunci sunt incredibile.

“L-am întâlnit de două ori. Prima oară, în iunie 2000, chiar la <The Mansion>, când a dat o petrecere pentru toţi redactorii-şefi ai ediţiilor internaţionale ale <Iepurasului cu Papion> şi a făcut o fotografie de grup cu noi, după ce a dat mâna cu fiecare. A două oară, în iunie 2006, când şi-a serbat cea de-a 80-a aniversare la Barcelona, în Casa Batlló, ridicată de Gaudi. În prealabil, atunci a stat la singura lui sesiune de Q &A (questions and answers) cu redactorii şefi din toată lumea Playboy şi, la final, s-a fotografiat cu fiecare din noi. Ne-a invitat să-i punem orice întrebare vrem. M-am fâstâcit şi am pus o întrebare destul de convenţională: <Hef, eşti născut în 1926, în acelaşi an cu marii tăi prieteni, Miles Davis şi Marilyn Monroe. Care sunt amintirile tale cele mai puternice legate de ei?>. Hef a zâmbit cu subînţeles şi mi-a răspuns şăgalnic: <Ştii, Dan, de Miles nu-mi mai aduc aminte mare lucru, dar de Marilyn pot să-ţi spun că era o fată cu care-mi plăcea al naibii de mult să merg la film>. Hef va merge în continuare la film cu Marilyn, fiindcă şi-a cumpărat de multă vreme locul de veci de lângă mormântul ei”, povesteşte Dan Silviu Boerescu pe site-ul lui, http://www.bucatarescu.ro/2017/09/hugh-hefner-legenda-playboy-si-a-mutat….

“<Iepuraşii> erau total inaccesibili”

Fostul redactor-şef al publicaţiei Playboy România a scris detalii picante şi în cartea sa, “Confesiunile unui bucătar pervers”, apărută la editura “Integral”. “L-am cunoscut în 2000, la un party dat de el. A vrut să îi cunoască pe şefii ediţiilor internaţionale, ne-au dat nişte steguleţe, a apărut Hef, s-a pus între noi, a zis <HI>, s-a făcut o poză şi asta a fost tot. Am stat apoi la petrecere, ne-am plimbat peste tot. Erau <iepuraşii>  pe acolo, dar total inaccesibili. Era o destrăbălare totală, dar nu ca în anii ’70. Lăsau câte un prosop, chipurile abandonat, pe ici, pe colo, câte un halat. Era interesant şi, în acelaşi timp dezamăgitor, toate poveştile pe care le auzisem nu se confirmau. Cea mai interesantă întâlnire a fost în 2006, în Barcelona, când împlinea 80 de ani. A stat două ore cu noi, ne-a dat voie să punem întrebări la liber. Era cu cele trei fete din perioada respectivă, cele trei tipe de carton. A fost o singură problemă: când a făcut poza de grup, s-a aşezat ca băieţii, în vine, şi a avut o problemă să se ridice. Eu şi colegul din Bulgaria am sărit şi l-am tras de umeri”, scrie Boerescu în cartea amintită.

Publicistul american Hugh M. Hefner, fondatorul Playboy, a decedat miercuri (joi, ora Românei), la vârsta de 91 de ani.