Epidemiologul Anthony Fauci a făcut apel pentru redeschiderea școlilor. În timpul unei audieri în Congres, el a spus că elevii trebuie să se întoarcă în clase, deoarece sunt efecte negative asupra lor și familiile lor dacă rămân acasă.

Epidemiologul a precizat că unitățile de învățământ trebuie să ia măsuri pentru a preveni răspândirea bolii. Anterior, Anthony Fauci a recunoscut că nu se știu prea multe lucruri despre ce se va întâmpla după ce se redeschid școlile, așa că profesorii și copiii vor fi subiecții unui fel de experiment din care se vor trage învățăminte.

„Poziția de bază este că ar trebui să încercăm să aducem copiii înapoi la școală și să ținem școlile deschise, din cauza considerabilelor efecte vătămătoare și consecințelor negative ale ținerii copiilor departe de școală. Asta trebuie să fie poziția de bază. Alegerea este între a nu aduce copiii la școală și, varianta de preferat, să-i aducem înapoi într-un mod în care să le garantăm securitatea și bunăstarea, dar și securitatea și bunăstarea profesorilor. Ar putea fi vorba de chestii simple precum distanțarea băncilor, alternarea cursurilor și igienizarea claselor”, a spus epidemiologul Anthony Fauci.

Robert R. Redfield, șeful Centrului pentru controlul bolilor (CDC) este și el pentru redeschiderea școlilor, deoarece a spus că peste 7 milioane de copii nu ar mai avea acces la servicii nutriționale și de sănătăte mentală dacă stau acasă.