Featured, International

Englezii, suparati pe Theresa May, au iesit in strada

Englezii, suparati pe Theresa May au est in strada la miting cel puțin 70 de persoane au fost arestate după ce mii de protestatari au blocat cinci poduri din centrul Londrei pentru a își exprima îngrijorarea față de poziția Guvernului Theresa May în contextul crizei schimbărilor climatice, relatează The Guardian, conform Mediafax.

Englezii protestatarii au început să scandeze pe cinci poduri principale din Londra încă de la ora locală 10.00. Aceasta reprezintă cea mai mare manifestație de acest fel din ultimii ani.

La ora 14.00 oamenii care blocau podul Southwark s-au mutat pe Blackfriars, de unde organizatorii au anunțat că în curând vor pleca spre Westminster. Alte poduri blocate au fost Waterloo și Lambeth.

Poliția metropolitană a anunțat că podurile au fost redeschise. Organizatorii au anunțat că protestele vor fi luate săptămâna viitoare.

Protestatarii cer Guvernului să reducă emisiile de carbon la zero până în 2025 și să stabilească o “adunare cetățenească” care să conceapă un plan de urgență similar cu cel din timpul celui de al Doilea Razboi Mondial.