Preşedinţia Statelor Unite l-a demis marţi seară pe subsecretarul de Stat Steve Goldstein, care a anunţat că preşedintele Donald Trump l-a destituit pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, fără a-i comunica motivul deciziei, afirmă surse citate de agenţia Associated Press.

Surse politice au declarat că Steven Goldstein, subsecretar de Stat pentru Diplomaţie Publică şi Afaceri Publice, a fost demis de Casa Albă pentru că a făcut comentarii neautorizate despre destituirea lui Rex Tillerson.

Steven Goldstein afirmase că “Rex Tillerson intenţiona să rămână în funcţie”. “Secretarul de Stat nu a discutat cu preşedintele şi nu cunoaşte motivele demiterii, dar este recunoscător pentru că a avut oportunitatea de a fi în slujba ţării”, a precizat Goldstein, comentând demiterea lui Rex Tillerson de către Donald Trump.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi demiterea secretarului de Stat, Rex Tillerson, care va fi înlocuit cu Mike Pompeo, actualul director al Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA).