Actualitate, Stiri

Emoţionant! Alexandrina, mama lui Gigi Becali, îşi imploră fiul să o lase la el

 „Maică, lasă-mă să te văd, că cine ştie cât o mai duc!”

2-3-mama-gigi-becali_1_e8b2e2bdc5

 Deşi au trecut aproape 7 luni de când se află în închisoare, Gigi Becali (55 de ani) continuă să se ţină tare şi nu-i permite mamei lui, Alexandrina (83 de ani), să-l viziteze, pentru că nu doreşte ca femeia care i-a dat viaţă să-l vadă în postura de deţinut. Disperată din cauza refuzurilor repetate, bătrâna a încercat să-şi înmoaie fiul, luându-l la sentiment.

Gigi Becali a fost încarcerat la sfârşitul lunii mai, după ce a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. De atunci, orgoliul patronului Stelei şi dorinţa lui de a-şi feri femeile din familie de expunerea în presă l-au determinat să le interzică să-l viziteze la Rahova, la Jilava sau la Poarta Albă, penitenciarele în care a fost “cazat” până acum. Interdicţia a afectat-o cel mai rău pe Alexandrina, mama lui. Surse din anturajul latifundiarului din Pipera dezvăluie că, topindu-se de dorul şi de grija fiului, după ce n-a reuşit să-l înduplece altfel, bătrâna a recurs la argumentul suprem.

Săptămâna trecută a depus la penitenciarul din judeţul Constanţa o nouă cerere de a-şi vizita băiatul, pe care a dublat-o cu un mesaj înduioşător. “Maică, lasă-mă să te văd, că cine ştie cât o mai duc! Dacă eşti de acord să vin la tine, îţi aduc şi un coşuleţ cu bunătăţi. Doar ce-ţi plăcea ţie şi nu ai cum să mănânci acolo… Un pic de drob, nişte sărmăluţe, câţiva cârnăciori…”, i-a transmis telefonic Alexandrina lui Gigi Becali.

Cuvintele ei nu-s vorbe-n vânt, pentru că, ajunsă la 83 de ani, vârstă care apasă greu asupra sănătăţii, femeia a început să se gândească la scenariul care ar întrista orice părinte: că ar putea muri fără să-şi mai vadă măcar o dată fiul!

Temerea Alexandrinei este cu atât mai justificată cu cât Gigi nu va ieşi prea curând din puşcărie. Condamnat la 42 de luni de detenţie, patronul Stelei trebuie să execute măcar două treimi din pedeapsă, adică 28 de luni, înainte de a putea depune cererea de eliberare condiţionată. Ţinând cont că a petrecut deja 7 luni în spatele gratiilor, Becali ar putea părăsi puşcăria, cel mai devreme, în toamna anului 2015.

Un apropiat al familiei lui Gigi Becali ne-a dezăvăluit că Alexandrina Becali are şi un plan de rezervă, în cazul în care patronul Stelei va rămâne “surd” la rugăminţile ei şi nu-i va permite să-l viziteze în închisoare. Mama latifundiarului din Pipera este hotărâtă să meargă prin ţară, alături de câteva rude şi prieteni de încredere, ca să strângă semnături pentru eliberarea fiului ei înainte de termen.

Gigi Becali a ratat ieri şi ultima încercare de a-i convinge pe magistraţi că merită să fie eliberat. Chiar dacă le-a citat din Biblie şi a recitat psalmi, judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis că patronul Stelei trebuie să execute 3 ani şi jumătate de puşcărie. De data aceasta, hotărârea este definitivă! Judecătorii n-au vrut să schimbe decizia iniţială, aşa că au respins şi cererea procurorilor de a mări cu un an pedeapsa latifundiarului.

Nici dorinţa lui Gigi de a fi eliberat nu a fost luată în considerare, chiar dacă în sala de judecată acesta a susţinut că s-a reeducat deja în cele 7 luni de carceră pe care le-a executat până acum şi că e sătul să tot plătească “preţul celebrităţii” şi să fie transportat de la închisoare la instanţă în condiţii precare. “Este foarte greu să merg 200 de km, adică vreo şapte ore (de la Poarta Albă la Bucureşti) într-o dubiţă cu o cuşetă de un metru! Am plătit atâtea taxe şi impozite, iar statul nu mă transportă aşa cum trebuie…”.

 

blank