Emmanuel Macron
International

Emmanuel Macron câştigă teren în sondaje în faţa lui Marine Le Pen. Ce avans are acum preşedintele în exerciţiu

Preşedintele în exerciţiu al Franţei a câştigat un punct procentual în faţa rivalei Marine Le Pen, Emmanuel Macron fiind acum creditat cu 54% dintre voturile ce urmează a fi exprimate la 24 aprilie.

Emmanuel Macron câştigă astfel un punct în detrimentul rivalei sale de extremă dreapta, comparativ cu sondajul realizat de acelaşi institut cu o săptămână mai devreme, înainte de primul tur. În urmă cu cinci ani, Emmanuel Macron se impunea cu 66,1% din voturi, faţă de 33,9% pentru Marine Le Pen.

Potrivit acestui sondaj, cu nouă zile înainte de turul al doilea, „participarea medie la vot” preconizată ar fi de 73%, un nivel foarte apropiat de cel din turul I (73,7%). Potrivit BVA, Emmanuel Macron va beneficia de voturi, în special, ale electoratului lui Jean-Luc Mélenchon, plasat pe locul trei cu peste 20% în primul tur.

„O majoritate a alegătorilor lui Jean-Luc Mélenchon se gândesc fie să se abţină (30%), fie să îşi anuleze votul(22%). Dar, atunci când merg la vot, ei sunt mult mai predispuşi voteze pentru Emmanuel Macron (30%) decât pentru Marine Le Pen (18%)”, indică institutul, potrivit Mediafax.

 Macron este principala alegere a celor cu vârste de peste 70 de ani (70% faţă de 30% pentru Marine Le Pen), dar aproape la egalitate cu Le Pen în rândul celor cu vârste cuprinse între 35 şi 49 de ani (49% pentru preşedintele ieşean faţă de 51% pentru candidata RN).

blank