Featured, International

Emmanuel Macron asaltat la teatru de zeci de manifestanți antiguvernamentali

Zeci manifestanți antiguvernamentali au încercat să pătrundă vineri seară într-un teatru din Paris unde se afla și președintele francez Emmanuel Macron, perturbând spectacolul pentru scurt timp.

Președintele francez și soția sa se aflau la teatru pentru a viziona spectacolul La Mouche (Musca), relatează Reuters.

Protestatarii au scandat sloganuri precum „Macron, demisia”, iar la un moment dat au încercat să pătrundă în clădirea teatrului.

„A existat o tentativă de invadare a teatrului, dar cuplul prezidențial a putut să rămână până la sfârșitul piesei și a părăsit locul cu mașina în jurul orei 22:00, escortați de poliție”, potrivit unei surse citate de Reuters.

Autoritățile suspectează că jurnalistul și activistul Taha Bouhafs este implicat în acest incident, deoarece manifestanții au știut despre prezența liderului francez în Teatrul Bouffes du Nord din Paris.

Bouhafs, aflat și el în sala de teatru în care se afla și președintele, a fost reținut în legătură cu organizarea unei demonstrații nedeclarate.

Potrivit autorităților, activistul este suspectat de „apartenență la un grup format pentru a comite violențe sau pagube”.

Sute de mii de francezi protestează de mai multe săptămâni față de reforma sistemului de pensii propusă de Administrația președintelui Emmanuel Macron.

Incendiu suspect la braseria din Paris frecventată de Macron
Alt incident care duce cu gândul la președinte. Poliția franceză a deschis sâmbătă o anchetă privind un incendiu suspect care a distrus o parte din braseria pariziană La Rotonde, unde Emmanuel Macron și-a sărbătorit victoria după primul tur al alegerilor prezidențiale din 2017, relatează Reuters.

Conform unei surse apropiate anchetei, au fost găsite urme de combustibil la fața locului, ceea ce ar indica o posibilă acțiune intenționată. De asemenea, a fost descoperită și o vestă galbenă, simbol al protestatarilor antiguvernamentali.

Restaurantul, care va trebui să se închidă timp de câteva zile, a fost deja ținta unei tentative de incendiere în urmă cu o săptămână.

Incendiul a izbucnit în cursul nopții de vineri spre sâmbătă.

 

blank