Emma Răducanu
Sport

Emma Răducanu trece prin clipe de coşmar: „Sunt îngrozită să ies din casă!”

După ce a dispărut din prim planul tenisului feminin de elită, rezultatele sale neridicându-se la nivelul aşteptărilor create odată cu câştigarea US Open 2021, acum Emma Răducanu are mari probleme şi în afara terenului.

Presa din Anglia scrie că Emma Răducanu a fost hărţuită de un barbat de 35 de ani, Amrit Magar, curier de profesie, care a mers acasă la jucătoare de cel puţin trei ori.

Acesta a aflat adresa la care se află locuinţa familiei Răducanu (Emma stă cu părinţii ei) şi a început să facă vizite acolo, în încercarea de a se apropia de campioana de la US Open. Deşi e căsătorit, curierul şi-a început seria vizitelor, lăsând un buchet de flori pentru Emma, cu următorul mesaj: „Nimic de spus, dar meriţi să fii iubită“. De remarcat că, atunci când a lăsat acest buchet, cu bileţelul ascuns în el, bărbatul a fost întâmpinat de părinţii Emmei. Pentru a scăpa de ei, a spus că a făcut o simplă livrare pentru fiica lor, scrie Daily Mail.

Peste o săptămână, bărbatul a venit din nou la casa în care locuiesc Emma Răducanu și părinții ei și a lăsat o hartă, pe care a îngroșat ruta de 37 de kilometri pe care a parcurs-o pentru a ajunge la domiciliul campioanei de la US Open.

La a treia apariție, care a avut loc la pe 4 decembrie, Amrit Magar a împodobit un pom din curtea familiei Răducanu cu decorațiuni de Crăciun și a furat o pereche de încălțăminte a lui Ian, tatăl Emmei, crezând că îi aparține sportivei, ”ca suvenir”, așa cum și-a explicat gestul în momentul în care a fost arestat.

Englezii dezvăluie și mai multe declarații oferite de Emma Răducanu, în care aceasta povestește prin ce trece din cauza bărbatului.

„După ce s-au întâmplat toate acestea sunt speriată. Sunt îngrozită când ies afară, mai ales dacă sunt singură. Simt că mi-a fost luată libertatea. Mă uit în mod constant peste umăr. Mi-e teamă că s-ar putea repeta. Nu mă simt în siguranță în casa mea, deși acolo ar trebui să mă simt protejată.

Sunt îngrijorată din cauza stresului provocat de hărțuitor. Vreau să mă mut într-o nouă casă, mai sigură. Mi-e teamă că ar putea veni din nou, având în vedere că știe unde stau”, le-a spus Emma luna trecută polițiștilor.

Bărbatul a fost dat în judecată de familia Răducanu, a fost găsit vinovat de hărțuire, decizie dată de instanță pe 28 ianuarie, și va fi condamnat, potrivit sursei citate, luna viitoare.