Emma Răducanu
Featured, Sport

Emma Răducanu ezită să-și viziteze bunica, în contextul pandemiei COVID din România

Emma Răducanu, campioana de la US Open, a fost învinsă de ucraineanca Marta Kostyuk, cap de serie numărul 6, cu 6-2, 6-1, în sferturile de finală ale turneului Transylvania Open (WTA 250), care are loc în BT Arena din Cluj-Napoca şi e dotat cu premii totale de

Emma Răducanu, îngrijorată de situația din România: “Nu știu dacă voi merge să-mi vizitez bunica”
Întrebată dacă o va vizita pe bunica sa, care locuieşte la Bucureşti, Emma Răducanu a răspuns: “Nu ştiu deocamdată. Vreau să o protejez, dată fiind situaţia pandemiei. Aici este o situaţie dificilă, cu multe cazuri, aşa că încă nu am decis pentru moment ce voi face în următoarele zile. Sigur m-a văzut la televizor. Sunt sigură că e mândră de mine, că am reuşit să vorbesc în limba română. Pentru că ştiu limba română în primul rând datorită ei. Sper că voi petrece mai mult timp aici şi voi învăţa şi mai bine româna”.

Emma Răducanu: “Am fost surprinsă de cât de tare m-au susținut românii”
Emma Răducanu, al cărei tată este român, a menţionat că s-a simţit foarte bine în România. “Am petrecut câteva zile foarte plăcute aici, în România. Ospitalitatea a fost absolut incredibilă, toată lumea m-a primit atât de bine. A fost plăcut să mă simt apreciată aici. Sunt dezamăgită că nu pot să stau mai mult aici, dar a fost o săptămână pozitivă. Rămân cu amintiri foarte frumoase despre România. Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor de aici. Într-un fel am fost surprinsă de cât de tare m-au susţinut românii… aşa că îmi pare rău că nu am reuşit să joc mai mult la acest turneu. Sper însă că voi reveni la acest turneu sau la altul în România anul viitor. Sper să îi revăd pe fanii de aici, înseamnă mult pentru mine”, a declarat Emma Răducanu.

Emma Răducanu ratează duelul cu Simona Halep. Românca o întâlnește pe Marta Kostyuk
Marta Kostyuk nu a câștigat niciun turneu WTA în carieră și n-are nicio finală. Totuși, ucraineanca este la cel mai bun sezon din circuit, cu semifinale la Abu Dhabi și Istanbul și optimi de finală la Roland Garros.

Simona Halep n-a mai câștigat un turneu WTA din septembrie 2020, când s-a impus pe zgura de la Roma. Constănțeanca, fost lider mondial, are 22 de titluri WTA la simplu.

280 de puncte în clasamentul WTA și 29.200 de dolari va primi câștigătoarea turneului Transylvania Open, aflat la ediția inaugurală.

Finalista turneului de la Cluj va primi 180 de puncte WTA și 16.398 de dolari.