Showbiz, Stiri

Emisiunea lui Oreste de pe Antena 2 a fost oprită

Oreste: „Într-o asemenea cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul şi nici menirea”

oreste_03

„Abuzuri de comunicare”, „retorică sfertodoctă”, „servilism, dublat de o enormă incompetenţă jurnalistică” sunt numai câteva motivele invocate de Oreste Teodorescu şi care, spune acesta, au dus la o greşită interpretare a mesajului său şi, implicit, la decizia şefilor Trustului Intact de a-i întrerupe emisiunea.

Un conflict de idei cu mai vechiul său prieten Mircea Badea pe tema Roşia Montană şi a câinilor maidanezi s-a transformat într-un real război al declaraţiilor, al luptei principiale de la distanţă, prin paginile de socializare, care, în cele din urmă, a ajuns până la nivelul conducerii Antenelor.

Aşa se face că, în vineri seară, Oreste a fost anunţat, de către „nişte entităţi vagi”, că filmările pentru emisiunea de săptămâna viitoare, care trebuia să aibă loc luni, au fost „amânate”. Din acest motiv şi pentru că este conştient că se va repeta episodul Mihai Bendeac, Oreste a scris, pe blogul său, o „Scrisoare deschisă” pentru publicul său.

Acuzator, direct, fără niciun pic de menajamente, Oreste vorbeşte despre „vuvuzelele” de presă, despre presiuni mediatice, securişti şi activişti de partid ajunşi pe post de jurnalişti şi dă verdicte crude.

Finalul este o dedicaţie subtilă pentru fostul lui prieten Mircea Badea, omul de la care consideră că i se trag relele.

oreste

„Poziția publică a trustului din care, încă mai fac parte, față de protestatarii anti Roșia Montană și cu privire la soarta câinilor comunitari m-a determinat să am păreri și convingeri perfect opozabile. În asentimentul dictonului: îmi sunt dragi tovarășii mei, dar mai drag mi-e adevărul”, când am constat că prietenii de o viață s-au vândut unor interese atât de departe de cel național, am decis, deloc ușor, să-i amendez public, în speranța că, puși în față unei oglinzi curate, își vor da seamă de găunoşenie și se vor îndrepta. Din nefericire, mai ales pentru ei, nu numai că nu au înțeles mesajele mele, dar într-un acces de servilism, dublat de o enormă incompetență jurnalistică, cei vizați au început cu presiuni (bine observate în cazul dezicerii de Bendeac), pe la Sorin Alexandrescu și Camelia Voiculescu să găsească un motiv urgent de despărțire. Acum,umblă un zvon prin trust că se dorește că emisiunea Codul lui Oreste să fie ejectată de pe post, dar încă nu au găsit o motivație plauzibilă.

Neavând nici o altă justificare, în afara nesubordonarii mele față de politica și retorica trustului, și după ce au pierdut cea mai bună directoare de post, în persoana Mirelei Albu, de la Antena 2, niște entități vagi mi-au comunicat prin telefon că mi se amână filmarea de luni, știindu-se că așteptam un invitat de peste hotare, având ca temă: corectarea erorilor din ADN prin metodologiile sufletului. Experiența și o oarecare cunoaștere a caracterului omenesc, îmi confirmă că relația cu acest post de televiziune și mai ales cu patronatul său se apropie de sfârșit. Aceasta a fost audiența din sfert în sfert de oră a ediției trecute, cu maestrul Florin Zamfirescu: 2,6-1,8-1,8-1,6-1,9-1,7. Și ca un scurt remember: Emisiunea Codul lui Oreste a început în 2007 la Antena 2, a poposit din 2008 până în 2010 la B1, după care a revenit de unde a pornit.

Vă mulțumesc pentru sprijin, anduranță și colaborare. Am simțit în toți acești ani, că facem o minunată echipă de români, mai îndrăgostiți de țară, tradiții și oameni, decât de niște amărâți de arginți. Am intrat într-o nouă etapă fundamentală în făurirea statului democratic. După un sfert de secol, gașca formată din foști securiști și activiști de partid, moguli și vuvuzele pe post de jurnaliști se ruinează sub spectrul propriilor ticăloșii. Decadenţa fatală în care au intrat îi va conduce pe unii la pușcarie, pe alții spre distrugerea credibilității profesionale și publicul către o mult sperată redeșteptare. Dar, îmbătați de putere și înrăiți până la întuneric, acești venetici își strâng degetele descărnate pe fotoliile confortabile ale unui sistem ticăloșit, agonizând urât, contodent și pe alocuri, chiar pestilențial. Într-o asemena cloacă morbidă, nu-mi mai regăsesc locul și nici menirea. Orbit de o prietenie veche, nu am constatat din timp aceste abuzuri de comunicare, căci altfel, vă garantez, aș fi părăsit mult mai demult această Corabie a nebunilor.

Mulţumesc întregii echipe cu care am lucrat. Cu siguranță, voi găsi o altă platformă video pentru această emisiune. Ne vom revedea în curând!

PS: Îngăduiți-mi să închei postarea cu o urare, care știu că-i face viața lui M.B. mai frumoasă: PACE ȘI DULCEAȚĂ!”

 

blank