Actualitate, Featured

Emil Constantinescu cere bani de la Senat. Tariceanu, socat de solicitarile

Emil Constantinescu cere bani de la Senat. Tariceanu, socat de solicitarile fostului presedinte al Romaniei, s-a retras din viața publică, iar acum este președintele Consiliului științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului.

În această calitate, Emil Constantinescu a trimis o nouă solicitare de fonduri către Senat, asta după ce la ultima rectificare Institutul primise exact banii pe care îi ceruse. Până și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un susținător al lui Emil Constantinescu s-a arătat uimit de această nouă solicitare.

ată cum a decurs discuția pe această temă în ședința Biroului Permanent al Senatului:

”Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Punctul 11. Scrisoarea domnului Emil Constantinescu, președintele Consiliului științific al Institutului de Studii Avansate pentru Cultura și Civilizația Levantului, prin care solicită Senatului majorarea bugetului instituției pe anul 2018. De fapt, nu este o majorare a bugetului, ci ar trebui adăugate câteva sume din cele care au fost tăiate la rectificarea precedentă. Da, doamna secretar general? Da? E corect ce am spus?

Doamna Izabela Chencian: La cea de a doua rectificare bugetară, Institutul Levantului a primit exact suma pe care a transmis Senatului că are nevoie.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: A primit-o?

Doamna Izabela Chencian: Da.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Da?!

Doamna Izabela Chencian: Dar după cea de a doua rectificare au venit cu această solicitare suplimentară.

Domnul Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu: Este o altă solicitare. OK. Trimitem scrisoarea către Comisia de cultură și ne lămurim între timp. Dacă este o suplimentare la suplimentare… din ce a fost tăiat… Da. Bine. Deci, vă rog să fiți de acord să trimitem scrisoarea la Comisia de cultură.”, arată stenograma ședinței.

blank