Actualitate

Emil Boc se implică în scandalul Codului Fiscal. Avertisment pentru Guvern

Emil Boc intervine în scandalul Codului Fiscal, după ce Traian Băsescu a averizat că adoptarea actului normativ ar putea trimite România în criză în 2017.
emil-boc
Politicienii români ar trebui să ţină cont de părerile specialiştilor atunci când iau decizii pentru a se evita o altă criză cum a fost cea dintre anii 2009-2010, a declarat miercuri fostul premier Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca. 
Întrebat de presă cum comentează declaraţiile guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, care a spus că ”sâmburele unei crize financiare pleacă chiar din anii de succes’, Boc a spus că trebuie să se ţină cont de părerea acestuia pentru că este cea mai avizată persoană.
 
”Persoana cea mai autorizată din România să facă astfel de estimări este guvernatorul BNR şi e bine ca oamenii politici să ţină cont şi de părerile specialiştilor atunci când iau decizii politice, pentru că dacă nu se ţine cont de aceste păreri, ne putem întoarce la crize de genul celor care au fost în 2009 – 2010. Aceste crize au fost generate de iresponsabilitatea politicienilor la un moment dat. Eu am spus, în momentul în care preşedintele a solicitat o analiză suplimentară a Codului Fiscal, că este o decizie responsabilă, că e bine să ne uităm de două ori înainte de a tăia o dată şi că orice reflecţie pe marginea unui act normativ cu impact major asupra destinelor românilor în viitor trebuie luată după o analiză profundă”, a spus Emil Boc, potrivit Agerpres.
Acesta a mai precizat că declaraţia sa nu trebuie interpretată ca o împotrivire la măsurile de relaxare fiscală, dar că acestea trebuie făcute cu responsabilitate şi într-un dozaj care să reziste pe termen lung. 

Guvernatorul Mugur Isărescu a declarat marţi că, în opinia sa, în fiecare an de succes – iar 2015 este un an de succes – se poate forma un nou sâmbure al crizei. 
„Şi, dacă nu acţionăm din timp, se ajunge acolo. Dar eu cred că reacţionăm… De câte ori trebuie să dăm cu capul într-un perete ca să vedem că e tare?! Macrostabilitatea nu este o toană a BNR sau un pretext ca să ne aflăm şi noi în treabă. Este baza pe care se poate construi durabil bunăstarea. Orice creştere de nivel de trai fără macrostabilitate este efemeră. Şi nu doar atât…când faci ajustarea, duce la nedreptăţi îngrozitoare. Trebuie să tai în carne vie. Ar fi culmea să nu fi învăţat nimic din criza din 2007 – 2008”, a arătat Isărescu.
blank