Politic, Stiri

Emil Boc: ”Dacă domnul Iohannis nu face o schimbare radicală de stil, o parte bună din PDL vede spiritul PDL mai degrabă în Udrea decât în Iohannis”

Emil Boc, fostul premier al României în perioada 22 decembrie 2008 – 6 februarie 2012, a fost invitatul Mădălinei Puşcălău în emisiunea „Bună seara, România”, unde a vorbit despre actualii candidaţi la prezidenţiale, cat si despre sustinerea Elenei Udrea in cursa pentru functia de sef al statului: „Eu cred că există această posibilitate ca mulți PDL-iști să se identifice mai mult cu Elena Udrea, decât cu Iohannis”, a spus Boc. Primarul Clujului a discutat si despre proiectulde autonomie prezentat de UDMR. Acesta este de parere că proiectul de autonomie al Ținutului Secuiesc prezentat de UDMR este doar o formă a politicienilor maghiari de a aduna voturi, gândit strategic odată cu organizarea referendumuluin din Scoația. Primarul Clujului a enunţat şi că „nu are nimic personal cu Vasile Blaga şi că PDL-ul este un partid puternic care nu ştie să piardă”. Emil Boc a mai discutat si despre ordonanța de urgență privind migrația aleșilor locali, care, in opinia sa, este „o barbarie din partea PSD”.

09-boc-img-9907-465x390

„În primul rând, ei au crezut că dacă își lansează proiectul în ziua referendumului din Scoția, dacă va trece vor fi pe cai mari. Ghinion! Scoția a spus nu, Europa răsuflă ușurată, cel puțin pentru moment. Dacă începi măsuri secesioniste în Uniunea Europeană, se deschide cutia pandorei, ceea ce e foarte riscant. Bine că s-a rezolvat”, a declarat acesta.

„Este o temă de campanie pentru UDMR în această perioadă. Dar și din avion dacă te uiți, vezi că acest proiect este neconstituțional cap-coadă. N-are nicio șansă să intre în vigoare cât este valabilă această Constituție. Cred că e produsul politicienilor maghiari pentru a-și câștiga voturi”, a completat edilul Clujului exclusiv pentru B1 TV.

Boc a explicat motivele pentru care a ales să o susţină pe Udrea în cursa pentru funcţia de preşedinte. „Doamna Udrea –  am optat să o susțin pentru că o cunosc cel mai bine, am lucrat cu ea, a făcut din investiții și din locuri de muncă prioritatea numărul 1. Pentru un președinte e important să țină această linie”, a declarat Boc.

    Emil Boc: Eu cred că există această posibilitate ca mulți PDL-iști să se identifice mai mult cu Elena Udrea, decât cu Iohannis

Fostul premier crede că trebuie ca Iohannis să schimbe strategia în campania electorală, căci altfel nu va avea nicio şansă în toamnă. „Dacă domnul Iohannis nu face o schimbare radicală de stil, o parte bună din PDL vede spiritul PDL mai degrabă în Udrea decât în Iohannis. Ea (n.r. Udrea) e cunoscută în baza partidului, domnul Iohannis nu este, este din alt partid, n-are cum să aibă aceeași relație”, a spus Emil Boc.

Emil Boc a explicat că nu are încredere în fuziunea PDL-PNL. „N-am crezut niciodată în fuziunea PNL – PDL. Două soluții ar fi fost mai bune pentru PDL: era ideală o fuziune cu PMP și cu siguranță se duceau cu un candidat în turul doi, sau cel mult să se fi dus spre o alianță cu PNL, nu o fuziune”, a declarat Emil Boc.

Cu privire la Monica Macovei, Emil Boc a criticat-o din cauza faptului că s-a îndepărtat de Traian Băsescu, cel căruia îi datorează cariera. „Nu înțeleg de ce a rupt pactul cu președintele. Acum, Macovei ciupește puțin din electoratul președintelui, dar doamna Macovei începe să își clădească un electorat propriu. Am văzut-o la discuțiile în piețe, pe străzi”; a afirmat Boc.

Acesta a afirmat că nu pleacă de la Primăria Clujului, afirmând că nu a candidat pentru că „nu a vrut să tulbure apele pe dreapta”. „”Eu le-am promis clujenilor care m-au ales iar în funcția de primar că nu mai plec și așa o să fac. Nu am candidat pentru că nu am vrut să tulbur apele pe dreapta, unde sunt foarte mulți candidați care au rupt dreapta. Și, în plus, nu sunt omul pe care îl cer aceste timpuri.”, a declarat Boc la b1 tv.”, a spus Emil Boc.

Cât despre Teodor Meleşcanu, Emil Boc a enunţat că acesta va intra în cursa pentru şefia statului. “Am vazut declaratiile lui Teodor Meleşcanu. Pare un om care are deja semnaturile si doar isi pregateste momentul anuntarii, probabil luni. Eu cred ca va intra in cursa, amplificand si mai mult galagia de pe dreapta. Din zvonuri stiu ca l-au ajutat sa stranga semnaturile rezervistii domnului Dogaru”, a completat Boc.

Primarul Clujului a arfirmat şi că ordonanța de urgență privind migrația aleșilor locali este „o barbarie din partea PSD”. „Legea privind migrația aleșilor locali este o barbarie electorală realizată de PSD. Reprezintă incapacitatea PSD de a înțelege valorile democrației, nu se poate să ademenești niște primari să treacă de partea puterii, ca apoi să le dai mecanisme financiare. Ține de experiența democratică”, a spus Emil Boc.

„Legile cu care se laudă premierul, sunt ale noastre, făcute de PDL”, a completat fostul premier.

blank