Emil Boc a venit cu un apel către toți iubitorii de festivaluri. Primarul Clujului i-a rugat pe aceștia să se vaccineze pentru ca în vară să se poată bucura de concerte ca înainte de pandemie.

Emil Boc, anunțul așteptat de toți iubitorii de festivaluri. De la începutul campaniei de vaccinare, în judeţul Cluj s-au vaccinat peste 200.000 de persoane, ceea ce a dus o scădere semnificativă a ratei de incidenţă din judeţ, de la 8,1 la 5,76.

Emil Boc, anunțul așteptat de toți iubitorii de festivaluri: Vă rugăm, vaccinaţi-vă! Sunt şanse mari să reluăm evenimentele în august

„Mesajul premierului şi al meu, de aici de la Cluj, este simplu: dragi festivalieri de toate vârstele, vă rugăm să vă vaccinaţi. Vaccinarea reprezintă paşaportul direct de intrare la festival şi în aceste condiţii sunt şanse foarte, foarte mari ca în august-septembrie să reluăm festivalurile la Cluj şi în România. Totul depinde evident de rata de vaccinare.

Am mare încredere că aceste festivaluri vor putea fi organizate, sunt create toate condiţiile pentru asta, dar acum trebuie să facem şi noi ceva, şi anume să ne vaccinăm. Eu am făcut-o, cu ambele doze de AstraZeneca atunci când mi-a venit rândul. Pot să vă spun că totul este normal până în acest moment şi le recomand tuturor celor care doresc să sprijine economia, locurile de muncă, sănătatea publică, să se vaccineze cu vaccinul pe care ei îl consideră necesar, fără ca acest lucru să fie o obligaţie”, a afirmat Emil Boc.

Declaraţiile lui Emil Boc vin în contextul în care premierul Florin Cîţu a discutat vineri cu organizatorii festivalurilor precum Untold şi Electric Castle, în cadrul unei vizite la Cluj. Șeful Guvernului i-a felicitat pe clujeni pentru că s-au vaccinat într-un număr atât de mare şi a declarat că, cel mai probabil, Clujul îşi va deschide economia înaintea altor oraşe mari.

Peste 81 de mii de persoane au fost vaccinate anti-Covid în ultimele 24 de ore, potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).