“SpaceX a semnat cu primul său client privat din lume pentru un voiaj în jurul Lunii la bordul rachetei de transport spaţial BFR – o etapă importantă pentru cei care visează să ajungă în spaţiu’, a scris compania pe Twitter, precizând că identitatea clientului va fi dezvăluită luni.

Internauţii cred că ar fi vorba despre un miliardar japonez, care s-a antrenat pentru călătoria în spaţiu în Rusia. Se estimează că prima călătorie va avea loc luni viitoare, iar clientul va plăti în jur de 150 de milioane de dolari pentru călătoria vieții lui.

În 2017, SpaceX anunţase că doi pasageri vor fi pleca într-o călătorie în jurul Lunii în 2018, la bordul rachetei sale Falcon Heavy, ceea ce până la urmă nu a mai avut loc.Compania americană SpaceX a anunţat că a semnat primul acord cu un client privat pe care îl va duce în jurul Lunii. Nu i-a divulgat însă identitatea.

SpaceX nu este singura companie care vrea să facă turism spaţial. Virgin Galatic a înmulţit testele pentru nava spaţială pe care a dezvoltat-o şi vinde bilete cu 250.000 de dolari bucata. Iar Amazon a anunţat că va duce clienţi privaţi la 100 de kilometri în spaţiu, începând de anul viitor.