Elon Musk
IT&C

Elon Musk a prezentat un prototip al robotului său umanoid „Optimus”

Directorul general al Tesla, Elon Musk, a prezentat vineri un prototip al robotului său umanoid „Optimus”, prezicând că producătorul de vehicule electrice va putea să producă milioane de exemplare și să le vândă la prețuri sub 20.000 de dolari – mai puțin de o treime din prețul unui Model Y.

Elon Musk a spus că se așteaptă ca Tesla să fie pregătită să primească comenzi pentru robot în trei până la cinci ani și a descris un efort de dezvoltare a produsului pe parcursul unui deceniu sau mai mult, cea mai detaliată viziune pe care a oferit-o până în prezent despre o afacere despre care a spus că ar putea fi mai mare decât veniturile Tesla, scrie Reuters.

Demersul Tesla de a proiecta și de a construi roboți în masă care să fie testați și prin locuri de muncă în fabricile sale, o diferențiază de alți producători care au experimentat cu roboți umanoizi.

Dezvăluirea așteptată cu nerăbdare a prototipurilor de roboți la biroul Tesla din Palo Alto, California, a făcut parte, de asemenea, din ceea ce Musk a descris ca fiind un efort pentru ca Tesla să fie văzută ca un lider în domenii precum inteligența artificială, nu doar ca o companie care produce „mașini mișto”.

Un robot experimental de testare despre care Tesla a spus că a fost dezvoltat în februarie a ieșit vineri pentru a saluta mulțimea, iar Tesla a prezentat un videoclip cu acesta îndeplinind sarcini simple, cum ar fi udarea plantelor, transportul de cutii și ridicarea de bare metalice la o stație de producție din cadrul uzinei companiei din California.

Dar unul actual, mai simplificat, despre care Musk a spus că este mai aproape de ceea ce spera să pună în producție, a fost scos pe o platformă și salutat lent mulțimea. Musk l-a numit Optimus și a spus că va fi capabil să meargă în câteva săptămâni.

„Mai sunt încă multe de făcut pentru a rafina Optimus și pentru a-l dovedi”, a spus Musk, adăugând: „Cred că Optimus va fi incredibil în cinci sau zece ani, va fi ca o minune”.

El a spus că roboților umanoizi existenți „le lipsește un creier” – și capacitatea de a rezolva probleme pe cont propriu. În schimb, a spus el, Optimus va fi un „robot extrem de capabil” pe care Tesla îl va produce în masă.