Elon Musk
IT&C

Elon Musk a dat afară toată conducerea Twitter. Șeful cel mare pleacă acasă cu 42 de milioane de dolari

Elon Musk a preluat joi oficial Twitter, iar prima sa decizie a fost concedierea principalilor șefi ai companiei. Fostul CEO va primi însă plăți compensatorii de 42 de milioane de dolari.

Elon Musk a preluat oficial controlul asupra Twitter, ocazie cu care a vizitat sediul central din San Francisco al companiei, după care a postat un tweet cu un mesaj aparte: ”Pasărea a fost eliberată”.

Imediat după finalizarea preluării de 44 de miliarde de dolari, Musk i-a concediat pe CEO, directorul financiar, consilierul general și șeful departamentului juridic de la Twitter, scrie Daily Mail.

Elon Musk a preluat personal funcția de CEO, în condițiile în care a criticat public conducerea Twitter și politicile acesteia, în special cu privire la cenzură.

Cei cinci șefi Twitter au fost scoși joi seara sub escortă din sediul Twitter, arată sursa citată, potrivit căreia CEO-ul demis, Parag Arawal, va încasa plăți compensatorii de 42 de milioane de dolari deși a ocupat această funcție mai puțin de un an.

Elon Musk va da afară 75% din cei 7.500 de angajați ai Twitter

Directorul financiar al Twitter, Ned Segal, cel care l-a banat pe Donald Trump, a primti și el o compensație frumoasă după ce fost dat afară: 25,4 milioane de dolari.

Următoarea mutare a lui Elon Musk va fi să anuleze sancțiunile luate de Twitter împotriva unor utilizatori, care au fost interziși pe viață pe această rețea. Printre aceștia, se află și fostul președinte american Donald Trump.

Anterior, Musk anunțase că va concedia 75% din cei 7.500 de angajați ai Twitter.