International, Stiri

Ellen Page, actriţa din “Juno”, a recunoscut public că este lesbiană!

Discursul ei este impresionant!

ellen-page

Ellen Page, actrita care s-a facut remarcata prin rolul din filmul “Juno”, a recunoscut public faptul ca este lesbiana. Ellen Page a fost invitata sa sustina un discurs la o conferinta a Human Rights Foundation legata de drepturile persoanelor din comunitatea LGBT.

La 26 de ani, Ellen Page este o tanara curajoasa si demonstreaza acest lucru prin discursul sustinut la conferinta “Time to Thrive”, organizata de Human Rights Foundation. In cadrul discursului sau, Ellen Page a recunoscut ca este lesbiana, cu toate ca ultimele zvonuri din presa indicau ca are o relatie cu Alexander Skarsgaard, actorul din “True Blood”.

“Stiu ca exista oameni in aceasta incapere care merg in fiecare zi la scoala si sunt tratati urat pentru niciun motiv. Mergi acasa si simti ca nu le poti spune parintilor tai tot adevarul despre tine, iar apoi iti faci griji pentru viitor. Te gandesti cum va fi la universitate, la munca si chiar ajungi sa te intrebi daca vei fi in siguranta in societate doar pentru simplul fapt ca esti altfel decat majoritatea. Uneori micile remarci sunt cele care iti fac cel mai rau. Zilele trecute citeam un articol despre mine pe un website. M-au surprins in timp ce mergeam la sala, iar autorul s-a intrebat de ce o fata asa frumoasa ca si mine se imbraca ca un barbat. Pentru ca asa ma simt eu comfortabil”, declara Ellen Page.

“Exista numeroase stereotipuri despre feminitate si masculinitate, care definesc modul in care noi ar trebui sa ne purtam in societate. Din pacate aceasta nu au fac un serviciu nimanui. Ma simt onorata si inspirata sa fiu in aceasta incapere, pentru ca suntem cu totii aici din acelasi motiv: stim ca aceasta lume ar fi una cu mult mai buna daca noi am inceta sa ne comportam atat de oribil unii cu altii. Daca ne-am aloca doar cinci minute pentru a cunoaste frumusetea celuilalt in loc sa ne atacam unii pe altii pentru diferentele noastre atunci ne vom face viata mai frumoasa ”, continua Page.

“Sunt aici in fata voastra astazi pentru ca sunt lesbiana. Sunt aici pentru ca poate pot face o diferenta sa-i ajut pe altii sa aiba o viata mai usoara. Pentru mine este o obligatie personala si o responsabilitate sociala sa recunosc acest lucru”, concluzioneaza Page.