Actualitate, Stiri

Elevi din China, în vizită în Bucureşti

Elevi din China, în vizită în Bucureşti

Elevi din China, în vizită în BucureştiUn grup de 14 elevi chinezi, din Sectorul Dongcheng, Beijing– China, însoţiţi de profesori şi de reprezentanţi ai Primăriei se află în aceste zile într-o vizită de documentare în România.

Grupul a venit la invitaţia primarului Neculai Onţanu, care i-a întâmpinat astăzi la Aeroportul Henri Coanda.

În baza Acordului de Cooperare semnat în anul 2011 între Sectorul 2 din Municipiul Bucureşti, România, şi Sectorul Dongcheng din Beijing, Republica Populară Chineză, şi de asemenea, pornind de la relaţiile de bună prietenie şi colaborare multilaterală începute încă din anul 2007, între primăriile şi comunităţile celor două sectoare în această lună a fost demarat programul de schimb şi cooperare în domeniul educaţional, între tineri din unităţile de învăţământ gimnazial din cele două oraşe.

Astfel, în perioada 2 – 8 august 2013, Primăria Sectorului 2 va primi vizita unei delegaţii de 17 persoane din Sectorul Dongcheng, în cadrul acestui proiect de schimb intercultural între tineri.

Primăria Sectorului 2 a organizat întâlnirea elevilor din cele două ţări, România şi China, oferindu-le astfel posibilitatea de a discuta şi dezbate diverse teme, de a cunoaşte cultura şi civilizaţia celor două ţări.

De astăzi, tinerii elevi chinezi merg în vizită de documentare în câteva oraşe şi zone istorice şi turistice ale României, iar marţi şi miercuri vor vizita oraşul Bucureşti, vor vedea proiecte importante realizate de Primăria sectorului 2 pentru tineret, şcoli şi se vor întâlni cu elevii români care învaţă limba chineză în centrele primăriei. Miercuri, tinerii elevi chinezi se vor întoarce în ţara lor.

blank