Actualitate, Stiri

Eleva cu bentita tricolora nu ii uraste pe unguri

Sabina Elena, fetita cu bentita tricolora uraste faptul ca ungurii o urasc pe ea

Sabina ElenaSabina Elena, recunoscuta pentru faptul ca a purtat o bentita tricolora de ziua ungurilor, a povestit cum oameni in toata firea nu s-au putut controla la gestul ei si nu au inteles de fapt mesajul ei.
„Pe 1 decembrie, ca sa putem intona imnul Romaniei in curtea scolii, am depus o cerere la directiune. Dupa insistente, s-a aprobat. Dupa ce l-am intonat in pauza mare, ni s-au adresat cuvinte jignitoare, huiduieli, gesturi obscene din partea sectiilor maghiare. Pe 15 martie, chiar nu am putut sa nu am nicio reactie.
Pe 15 martie, am fost atentionata de o profesoara sa nu mai port banderola tricolora pe cap pentru ca este ziua maghiarilor si sa nu ii provoc. Am venit si luni cu aceasta banderola tricolora pe cap. Dupa ore, doamna diriginta m-a rugat sa nu o mai port pe cap pentru ca numai despre asta se discuta in cancelarie si problema a fost ridicata la nivel national. Am intrebat-o daca voi primi vreo sanctiune. Mi-a spus ca da pentru ca am folosit telefonul mobil in incinta scolii. A doua zi, marti, am venit cu tricolorul legat la brau. A venit la mine cu o foarfeca in mana, cred ca intentiona sa mi-l taie, dar nu a reusit pentru ca m-am impotrivit. A reusit sa mi-l dezlege si sa plece cu el, fara sa imi adreseze vreun cuvant. Colegii au fost socati. […] Nu am de ce sa ii urasc. Nu am declarat asa ceva. Urasc faptul ca ei ma urasc.”, a spus Sabina..

blank