Politic, Stiri

Elena Udrea şi Teodor Meleşcanu, BĂTAIE pe voturile PNL şi PDL dacă Iohannis nu candidează

Elena Udrea şi Teodor Meleşcanu îşi fac deja calcule ce voturi vor atrage în cazul în care Klaus Iohannis va ieşi din cursa prezidenţială. Dacă Meleşcanu spune că va accepta susţinerea ACL în scenariul retragerii lui Iohannis, Udrea se aşteaptă să fie susţinută de foştii colegi din PDL.

udrea

Candidatul PMP la alegerile prezidenţiale, Elena Udrea, a declarat vineri că se aşteaptă să fie susţinută de foşti colegi din PDL în cazul în care Klaus Iohannis s-ar retrage din cursa prezidenţială, în contextul procesului privind incompatibilitatea liderului liberal constatată de ANI.

„În mod natural, foştii mei colegi din PDL, mare parte din ei mă susţin şi astăzi, pentru că ei nu se regăsesc în candidatura domnului Iohannis, nu se regăsesc în vreun parteneriat cu domnul Iohannis. (…) Eu sunt totuşi a lor, sunt un om cu care au făcut campanii ani de zile, am fost în momente grele pentru ţară, momente grele pentru noi, pentru echipa noastră, am fost împreună. Sunt oameni pe care i-am susţinut din funcţia de ministru pentru proiectele pe care le aveau pentru comunităţile lor. Foarte mulţi şi astăzi preferă să susţină candidatura Elenei Udrea. Dacă se va întâmpla să rămână fără candidat, probabil, cei mai mulţi din PDL se vor îndrepta în mod natural, firesc către mine. Şi cred că şi electoratul PDL va prefera dintre toţi candidaţii rămaşi în competiţie să mă susţină pe mine. Este mai firesc decât să susţină pe altcineva pe care, eventual, nici nu-l cunosc”, a declarat Udrea.

Udrea a adăugat că ACL, cumva, şi-a asumat un risc alegând să meargă în continuare cu Klaus Iohannis candidat, în condiţiile în care se ştia de mai mult timp de faptul că acesta are procesul cu ANI.

‘Probabil că au propriile lor evaluări. Este o decizie a instanţei şi numai instanţa poate să ştie dacă a fost sau nu incompatibilitate’, a adăugat preşedinta PMP.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Cu cîteva ore înainte, Teodor Meleşcanu, candidat independent la Preşedinţie, spunea că ar accepta să fie susţinut de Alianţa Creştin Liberală (ACL), dacă preşedintele PNL nu ar mai putea candida, fiind declarat incompatibil de instanţă.
declara la la RFI, că, în opinia sa, candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţie este „şubrezită foarte mult” în prezent.

„Sigur că din păcate, la ora actuală, candidatul Alianţei Creştin Liberale are unele dificultăţi. Aici nu noi trebuie să ne pronunţăm, justiţia poate să-l declare incompatibil sau compatibil, dar chiar şi acest simplu fapt şubrezeşte foarte mult această candidatură, pentru că nu vreau să mă refer la ceilalţi competitori ca persoane. Dar din punct de vedere al candidaturii, este o candidatură care nu văd cum ar putea într-o bătălie cu reprezentantul socialiştilor, domnul Victor Ponta, să câştige”,a spus fostul şef SIE.

Întrebat dacă ar accepta să fie susţinut de ACL la Preşedinţie, Teodor Meleşcanu a replicat: „Răspunsul este da şi aş fi chiar foarte satisfăcut de acest lucru, pentru că l-aş considera o decizie foarte înţeleaptă”.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru 30 septembrie dezbaterile pe admisibilitatea recursului declarat de Agenţia Naţională de Integritate în procesul de incompatibilitate al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis.

blank