Actualitate, Featured

Elena Udrea, proprietara unei clădiri unde a avut loc o crimă neelucidată! Povestea unui imobil în care au locuit George Enescu şi Hariclea Darclee

Elena Udrea deţine în Bucureşti un hotel de patru stele. Fostul ministru, aflat în detenţie în Costa Rica, are 25% din Hotelul Griviţa, o clădire istorică, unde a trăit George Enescu şi a murit Hericlea Darclee.

 

Elena Udrea a avut o avere impresionantă care s-a evaporat în mare parte din momentul în care au apărut problemele penale iar procurorii i-au pus sechestru. Totuşi, în utlima declaraţie de avere, completată în ianuarie 2017, Udrea apare cu o sumă frumuşică provenită dintr-un contract de chirie: 142.500 lei.

Imobilul închiriat de Udrea se află pe Calea Griviţei, nr 130, într-o clădire ridicată în 1905. Iniţial, aici a fost Hotel Bratu, apoi imobilul şi-a schimbat proprietarul şi a devenit Hotel Griviţa iar din 2011 s-a alăturat lanţului hotelier Eurohotel, deţinut de omul de afaceri Dorin Cocoş.

Fostul soţ al Elenei Udrea a avut 50% din clădire iar la divorţul de fosta ”blondă de la Cotroceni”, aceasta s-a ales cu un sfert. În 2014, Udrea a încheiat un contract de închiriere, afacerea fiind în prezent administrată de altcineva.

Chiar şi achiziţia hotelului are o poveste. Elena Udrea a povestit că şi-a sunat soţul când a văzut la un post de televiziune că urmează o investigaţie legată de afacerile familiei fostului ministru. ”După câteva ore, îmi trece prin minte să îmi sunt totuşi soţul şi să-l întreb dacă a mai făcut vreo investiţie în ultima perioadă. Şi soţul îmi spune că da, a reuşit până la urmă să cumpere, după negocieri lungi despre care în treacăt îmi amintise acum câteva luni, fostul Hotel Griviţa”, spunea Elena Udrea în 2012.

Hotel Griviţa din Bucureşti locul în care a locuit o bună perioadă de vreme George Enescu. Acesta nu a avut niciodată o locuinţă în Bucureşti aşa că a ales să închireze cu ziua un apartament situat în această clădire, pentru că era foarte aproape de Gara de Nord.

Şi soprana Hariclea Darclee şi-a petrecut ultimii ani din viaţă aici. Hotelul apare şi în scrierile autorului spaniol Josan Hatero, care după ce a fost cazat aici a descris locaţia ca o ”magherniţă”.
Şi cum orice hotel istoric trebuie să aibă în ”palmares” o crimă, şi la Griviţa s-a petrecut una. La începutul anilor `90, în camera 221 a fost descoperit trupul neînsufleţit al prahoveanului Gheorghe Cristea. Acesta era semi-dezbărcat şi avea multimple răni provocate de un corp ascuţit. Camera fusese închiriată de un anume Gheorghiţă Onofrei, care nu a fost identificat nici până astăzi.