Politic, Stiri

Elena Udrea: la canditatul regimului Baronilor la prezidențiale va fi Victor Ponta

603622_10152159456654584_4508255768672866867_n_10358300_57421000

“Victor Ponta va fi candidatul regimului baronilor. Sunt foarte puternici”, a declarat Elena Udrea, în cadrul emisiunii Deschide Lumea.

“Pe Victor Ponta îl susţin clar baronii locali şi dânsul şi-a asumat să îi reprezinte. Ponta va fi candidatul regimului baronilor. Sunt foarte puternici. Ei sunt cei care câştigă de ani de zile alegerile în judeţele lor. Cum câştigă, ştim cu toţii care sunt sistemele de adus oamenii la vot sau de furat voturi. Puterea lor constă în faptul că de acolo vin voturile şi de aceea vedem că se duc bani de la centru către primarii care ştiu cum să aducă voturile. Pleacă bani către proiectele lor fix în campanii electorale. Pentru voturile pe care le aduc, sunt băgaţi în seamă în mod special. Cu cât câştigă alegeri cu un scor mai mare, cu atât au pe urmă o putere mai mare să îşi impună la Bucureşti oamenii în diverse funcţii. De regulă, acolo unde se fac bani şi e influenţă mare”, a spus Udrea.

Udrea subliniează că Ponta se luptă cu Băsescu, deși acesta nu va mai candida la prezidenție. Ea a mai discutat și despre strategia premierului: „Câte luni mai sunt și Băsescu își termină al doilea mandat și vin prezidențialele. Ponta va candida. Cu toate acesta, Ponta se lupă în fiecare zi cu Băsescu. Cineva ar trebui să spună că nu mai candidează. Să vadă și el care sunt adversarii. Cred că până la urma urmei este și un joc de imagine. Pe de altă parte, Ponta a spus, acum câteva zile în urmă: „ne vom lupta cu regimul Băsescu și cu candidatul regimului Băsescu”. Deci, probabil că idee este că, până o să apară acest canditat, care să fie indicat ca cel care va continua regimul lui Traian Băsescu, Ponta se lutpă cu președintele. Se gândește că transferul de imagine de la regimul Băsescul la candidat să fie unul și mai mic”.