Dupa ce s-a “recuperat” si a revenit la starea fizica si psihica de dinainte de a fi arestata, Elena Udrea a luat pe rand subiectele care au deranjat-o cat s-a aflat dupa gratii si a ținut să lămurească anumite chestiuni legate de perioada în care a stat în închisoare iar cei dornici sa para informati au lansat stiri bomba. 
udrea(1)
 
Toate articolele şi bârfele apărute în presă că Elena Udrea ar fi cedat în arest şi că ar fi început să plângă sunt aberaţii şi minciuni. Atitudinea sa publică dovedeşte forţa interioară pe care o are: nu a plâns, nu a implorat, nu s-a dat cu mir, nu a citit acatiste, nu a leşinat şi nici nu i s-au găsit, din senin, boli de care nu avea cunoştinţă înainte aşa cum li s-a întâmplat multor aşa-zişi bărbaţi. Condiţiile din arest nu sunt cele mai bune, dar nici de natură să „frângă” un om ca Udrea. Prin faptele şi acţiunile sale de până acum, Udrea a dovedit că este un om foarte puternic şi demn. Va lupta şi va reuşi să-şi dovedească nevinovăţia în faţa magistraţilor“, se arată în mesajul Elenei Udrea transmis de libertatea.ro.
 
Interesant este ca, dupa modelul Marian Vanghelie, in comunicatul transmis se spune ca este mesajul Elenei Udrea dar se vorbeste despre ea la persoana a III-a. Echipa de comunicare e clar ca merge mai departe cu activitatea, chiar daca Udrea este libera acum sa scrie ea insasi mesaje si chiar sa dea declaratii presei.