Elena Udrea s-a prezentat joi dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiției, după ce magistrații au prelungit controlul judiciar.

Ținuta ei a reușit să capteze toată atenția. Elena Udrea a declarat că nu o deranjează neapărat controlul judiciar, dar nici nu-l consideră necesar, motiv pentru care a depus contestație.

udrea2

Ajunsă încă de la primele ore ale dimineții la Înalta Curte de Casație și Justiție, Elena Udrea a atras atenția celor prezenți prin ținuta sa. Ea a purtat ca întotdeauna pantofi cu tocul înalt, pe care i-a asortat cu rochia neagră deasupra genunchiului, dar și cu jacheta argintie.


Elena Udrea este sub control judiciar din 16 iunie, când instanţa supremă a decis înlocuirea măsurii arestului la domiciliu, în dosarul „Gala Bute”.
Udrea a stat în arest la domiciliu din 7 mai până în 16 iunie. Din 25 februarie până în 30 aprilie, Udrea a fost încarcerată în Arestul central al Poliţiei Capitalei, apoi transferată la Penitenciarul Târgşor.


Elena Udrea a fost trimisă în judecată, pe 21 aprilie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului omonim de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.