Elena Lasconi
Politic

Elena Lasconi pregătește terenul pentru prezidențiale. Așteaptă să fie aleasă la șefia USR

Elena Lasconi a spus că ar putea candida din partea USR la alegerile prezidențiale din septembrie, precizând totuși că decizia depinde de mai mulți factori.

Elena Lasconi, întrebată dacă consideră o opțiune să se înscrie în cursa pentru alegerile prezidențiale, actualul primar din Câmpulung a subliniat că este pregătită să își asume o astfel de decizie.

Elena Lasconi evaluează o posibilă candidatură la președinție

„Dacă voi fi președintele USR, dacă voi fi aleasă de toți colegii mei pentru că este vot universal, și dacă voi avea de partea mea Biroul Național și Secretariatul General – adică asta este puterea în partid – da, o să-mi asum o candidatură la prezidențiale. Dacă nu, nu”, a subliniat Elena Lasconi.

Aceasta a precizat că programul său politic va fi prezentat în această direcție după ce va prelua șefia USR.

Întrebată dacă românii sunt pregătiți să își aleagă o femeie în postul de președinte al țării, Elena Lasconi și-a exprimat convingerea fermă, susținând că românii sunt inteligenți.

„100% da”, a spus aceasta.

Elena Lasconi

 Lasconi a mai punctat că o să vedem care vor fi candidații din cursa pentru prezidențiale, dar a subliniat că liderii celor mai mari partide cu siguranță că vor candida, având în vedere că așa ne-au obișnuit în ultimii 30 de ani.

Edilul nu vede posibilă o alianță cu PMP și Forța Dreptei în viitor

Comentând eșecul USR de la alegerile locale și europarlamentare, Elena Lasconi spune că s-a ajuns aici pentru că s-au făcut greșeli majore, inclusiv la nivel de comunicare, a mesajelor sau a felului în care a arătat campania.

În acest context, primarul din Câmpulung a menționat că „nu e ok să faci alianță pe genunchi și apoi să te aștepți la rezultate extraordinare”.

De asemenea, Lasconi a explicat la digi24 clar că nu e o soluție ca USR să continue drumul politic cu cele două formațiuni politice, PMP și Forța Dreptei.

blank