Politic

Elena Basescu: „Romanii vor ajuta la cresterea economica a statelor europene”

Elena Basescu, fiica cea mica a presedintelui Traian Basescu, este incantata de ridicarea restrictiilor de pe piata muncii europene. Mai mult decat atat, politicianul crede ca romanii vor fi de mare ajutor pentru cresterea economica a statelor Uniuniin in care vor lucra legal.

Plenary Session in Strasbourg - Week 16 - 2012

„Salut ridicarea restricțiilor de pe piața muncii în toate statele membre ale Uniunii Europene pentru cetățenii români. Se respectă astfel principiul liberei circulații a forței de muncă precum și prevederile Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană.

Sunt convinsă de efectele benefice ale acestei măsuri. În primul rând vor avea de câștigat românii care vor putea să lucreze liber în oricare stat din Uniunea Europeană. În al doilea rând, statele în care cetățenii români vor decide să lucreze se vor bucura de expertiza acestora, iar munca lor va contribui la creșterea economică a țărilor respective. Nu în ultimul rând și România va resimți într-un mod pozitiv eliminarea restricțiilor, în special datorită banilor pe care concetățenii noștri îi vor trimite înapoi în țară. De asemenea, experiența profesională dobândită în străinătate ar putea fi valorificată ulterior în țară, dacă românii plecați la muncă vor decide să revină acasă”, a declarat Elena Bsescu.

blank