Ieri, şi-a dat demisia oficial din PDL

Eba

Elena Băsescu a intrat în Partidul Mişcarea Populară, a anunţat preşedintele formaţiunii, Eugen Tomac, într-o conferinţă de presă susţinută alături de Elena Udrea şi de fiica preşedintelui, care a anunţat că nu va candida la europarlamentare.

La rândul ei, Elena Băsescu a spus că a strâns „cu uşurinţă” cele 100.000 de semnături necesare pentru a candida ca independent la europarlamentare, dar a precizat că nu va candida.

„Deşi am numărul de semnături, nu voi candida, pentru că nu doresc să iau unul, două sau trei procente din scorul PMP. Doresc ca acest proiect lansat de tatăl meu să reuşească să dea, în 2016, premierul”, a spus Elena Băsescu.

„Poziţionarea mea pe un loc eligibil m-ar dezonora”, a mai spus Elena Băsescu, precizând că ar fi doar un „troc imoral”, ea referindu-se la faptul că PMP îi rezervase locul 2 pe lista de candidaţi la PE.

„Îmi exprim speranţa ca toţi cei care mi-au oferit semnăturile să dea voturile PMP şi nu altor partide, mai ales PDL care pe poziţii eligibile are persoane care au trecut mult de vârsta pensionării”, a mai spus fata preşedintelui.

Ea a spus că, la fel ca în anul 2009, a strâns cu mare uşurinţă numărul de semnături pentru a candida ca independent la europarlmantare, apleând la cunoştinţe, prieteni şi familie şi a mulţumit „prietenilor din PMP” pentru oferta făcută de a candida pe un loc eligibil, dar „ar fi o favoare mult prea mare pentru un partid care încă nu a trecut testul electoral”.

Fiica preşedintelui Traian Băsescu a spus că are peste 130.000 de mii de semnături valabile, din 150.000 câte a strâns.

Elena Băsescu şi-a anunţat oficial, luni dimineaţă, demisia din PDL, printr-un comunicat în care nu preciza dacă se înscrie în alt partid şi nici nu menţionează dacă va candida pentru un nou mandat în PE. Reprezentanţii PMP au invitat-o în mod repetat pe Elena Băsescu să candideze pe lista Mişcării Populare pentru un nou mandat în PE, având rezervat locul al doilea pe lista acestui partid.

 

 

 

Citeste si...
VIDEO: Şi-au forţat sora să facă sex cu ei timp de 10 ani